Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.10.2013 09:14 - Още една нередност в железницата
Автор: rail Категория: Други   
Прочетен: 3172 Коментари: 1 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Представяме ви писмо на Мартин Цветков , получено на имейл адреса на Блогът за железници (rail.blog@abv.bg).


Добър вечер, пиша ви във вързка с една от многото нередностни в железницата. Дори не знам това, да ли не е меко казано нередност, а не направо ненормално. Става въпрос за следния случай, описан от един машинист в страницата в социалната мрежа "facebook", наречена "В ЗАЩИТА НА ПРОФЕСИОНАЛИСТИТЕ ОТ НКЖИ И БДЖ". Тук от долу е описаният случай:

Таню Танев
"Влак 8626 на 08/09.10.2013 год. с 8 вагона 360 тона возен от локомотив 45-155 с машинист А. и нач. влак С. престоя в гара Карнобат от 23:18 до 23:24 часа +3 минути по сваляне на пътник в нетрезво състояние от Транспортна полиция, нанесъл побой на началник влака С. / превозна служба София / в межугарието Черноград – Карнобат във вагон фургона на влака. Влака престоя в гара Церковски от 23:39 до 00:08 часа +29 минути по подаден сигнал на телефон 112 за поставено взривно устройство във влака. Влака престоя в гара Сливен от 00:42 до 01:07 часа +24 минути за оглед на състава на влака от органите на Транспортна и градска полиция Сливен. Взривно устройство не е открито. РУТП Бургас уведомен. Началник влака С. в гара Зимница заменена от началник влак И. / превозна служба СЗ /. В участъка Стара Загора – София влака обслужен от резерва началник влак Н. / превозна служба СЗ /. На началник влак С. е оказана медицинска помощ в гара Сливен, същата с контузни рани по лицето."
Харесвам · · Следене на публикацията · Сподели · преди 8 часа

Искам също да допълня, че аз бях във влака и пътувах от Бургас до Стара Загора с него, както и че пътувах като обикновен пътник, защото нямам, никога не съм имал, а и едва ли някога ще имам нещо общо с железницата. Обичам да пътувам с влаковете ни, въпреки условията в тях и закъсненията им, но случаи като този преливат чашата от всякъде. Както виждате става въпрос за агресията са нетрезви, дрогирани и/или психически неуравновесени лица във влаковете и по гарите било над обикновени пътници, ЖП служители на смяна или просто пътуващи ЖП служители. Въпросното лице от този случай се държеше не само грубо, нагло и арогантно, но и неадекватно, като качвайки се още от гара Бургас, си говореше сам разни несвързани работи (не чух точно какви), така че предполагам, че освен че е бил в нетрезво, е бил и в извън нормалното психическо състояние това лице. Както винаги проблема стана понеже беше без билет, и искаше така да се оттърве гратис, понеже твърдеше, че железницата му била бащинията и за това заслужавал така да пътува. След като разбра, че не може да пътува така, започна да буйства, като крещеше и блъскаше много силно по стените, вратите и прозорците на вагона около него. След като посегна на началник влака, аз и още няколко души се намесихме, но понеже той беше сам, мисля че само численото превъзходство го спря да се стигне до по-сериозни последици. А фалшивия сигнал за поставена бомба е подаден от същия човек минути, след като е слязъл принудително от транспортната полиция в Карнобат, с цел да си отмъсти, че не са го оставили да пътува безплатно, както според него той заслужава. Искам да отбележа, че такива случай не са никак малко, и не са редки, единични и прецеденти, особено по нощните влакове, когато много повече се употребява алкохол, и не е само по този повод. Много често разни такива пиянски боклуци се заяждат и гонят хората от купето, най-често за да могат да ползват единия ред седалки в него за легло, за да не дават пари за спални места в спалните вагони. Аз и мои познати сме били свидетели на много такива случки и на много гари в страната, и като тези поводи са едни от малкото. Проблема е че в някои нощни влакове или няма транспортна полиция, или се бави при подаден сигнал, или не действат достатъчно адекватно, като най-често само предупреждават въпросните пътници, вместо да ги свалят от влака на първата гара, на която спира по маршрута си, а те казвайки, че няма да се повтори, преспокойно си заминава транспортната полиция, а след няколко минути продължават да тормозят пътниците във влака, като много често и превозните бригади. Такива индивиди са една от причините да не пътуват хора с ЖП транспорта у нас, особено с нощните влакове, особено майки с деца, сами жени, възрастни хора и юноши. За това много моля да се обърне внимание на този проблем, и да се вземат спешни мерки по решаването му. Благодаря предварително.


Тагове:   оплакване,   жалба,   нередност,   БДЖ,


Гласувай:
1



1. kasnaprolet9999 - Държавата отдавна не се грижи за ...
10.10.2013 15:00
Държавата отдавна не се грижи за дружества, които са останали под нейната шапка и често те натрупват огромни дългове, които после плащат всички българи. Ако се приватизира тази дейност, забравете, че ще има такива случаи, както и стари мръсни вагони и локомотиви с изтекла амортизация.
цитирай
Търсене