Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.10.2010 17:28 - Интернет във влака от лятото ? Да, но някое следващо...
Автор: rail Категория: Други   
Прочетен: 3015 Коментари: 2 Гласове:
1

Последна промяна: 28.10.2010 01:04


Представяме ви писмото на Петър Делчев, получено на имейл адреса на Блогът за железници (rail.blog@abv.bg).


Здравейте ! 

Искам чрез вашият блог да попитам, който счита, че е компетентен да отговори от държавните институциите (вкл. БДЖ) защо непрекъснато се говорят неща в медийното пространство, които да служат като "бомби" и "чудо за 3 дни", а след тях да не последва нищо ?! Защо никоя медия не зададе подобни въпроси на министърът на транспорта, например ? Нали именно пред тях той заявява иначе добри намерения и обещания, които обаче бързо потъват в забвение. Спирам се на конкретния пример. Ето ви цитат от интервю на Александър Цветков с дата 26 Юни 2010 година: 

"Безплатно ще сърфираме в интернет, докато пътуваме с влака до морето. "Интернет на релси" в няколко бързи влака ще пуснат Българските държавни железници (БДЖ) през юли, каза министърът на транспорта Александър Цветков. Новата придобивка за пътниците е част от програмата със 100 мерки за финансово стабилизиране на железниците. Вероятно първи в мрежата ще бъдат включени скоростните уикенд влакове "Бургас" и "Варна", които пътуват от месец до морето и цената на жп билета е с 30% по-ниска, отколкото на другите ускорени бързи влакове по маршрута. Спалните влакове вече са почти запълнени за летния сезон." 

http://paper.standartnews.com/bg/article.php?d=2010-06-26&article=330127

И аз просто питам - дали за отминалия или предстоящия Юли е идело реч ? 

Колко голяма е една такава инвестиция и какви са пречките за нейното забавяне с близо 3-4 месеца (към момента) ? 

Не искам да си помсилям, че е било просто медиен трик и изхвърляне пред медиите. Искам просто да вярвам в думите на един български министър и когато обещае нещо - било то и най-дребно и незначително - то да става факт, а ако не стане или се бави със времето - нека има ясна аргументация. Или всичките добри намерения за БДЖ ще последват примера на земеделското министерство и компроментираният вече стандарт "Стара планина"?



Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - В.
27.10.2010 18:12
Къде мога да прочета тази програма със 100 мерки за финансово стабилизиране на железниците, в сайта на БДЖ и на министерството не можах да я намеря?
цитирай
2. анонимен - Няма да ги намериш
27.10.2010 21:13
Няма да ги намериш. Те са в главата на този, който ги е казал.
цитирай
Търсене