Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.11.2011 13:33 - Майкъл Джексън с автограф от Лили Иванова през 1973 в Япония!
Автор: teodortodorov Категория: Музика   
Прочетен: 3396 Коментари: 0 Гласове:
2



imageКогато в Токио пристигнат Сами Дейвис, малчуганите Майкъл, Ла Тоя, Джанет и останалите, известни като Петимата Джаксън, присъствието на трима българи край тях едва ли може да бъде забелязано. За шефа на "Златният Орфей" Генко Генов това не се отнася. Той е кръстникът, пак член на журито, заместник-шеф на Световната организация на фестивалите, което значи, че думата му тежи.

Останалите двама са Лили Иванова и Тончо Русев. Толкова непознати за Страната на изгряващото слънце, че органиpаторите, за да облекчат хотелските си проблеми, смятат да ги настанят в една стая. После се извиняват за намеренията си и хукват по капризите на големите звезди.

За японците участието на българите е чиста формалност.

Сред авторите на тридесет и едната избрани от общо 506 представени песни са такива мастити имена като Франсис Лей, написал музиката за филмите "Един мъж и една жена" и "Любовна история", композиторът на "Дилайла" Лес Рийд. А сред изпълнителите, които ще ги представят, са Лара Сен Пол, Седа Азнавур.

Настроени на бийт вълна, японците като че ли не могат да схванат характера на "Панаири". В конкурсната вечер "Империал хол" е обсаден от хора, търсещи билети. Някой предлагат по $500 за заветното листче, които надвишават цената му почти четири пъти. 6000 души имат щастието да попаднат на концертите.

Когато на сцената застава Лили Иванова, много от японците се изненадват не от песента, а от себе си. Те, сдържаните азиатци, които безупречно владеят емоциите си, изведнаж започват да ръкопляскат в такта на някакви напълно непознати балкански ритми. Певицата сякаш ги обстрелва със странни флуиди и командва ръцете им. Брилянтният й глас ги кара да тръпнат. С последния акорд залата е взривена от ръкопляскания. Участието е безспорен успех. Наивно е да се мисли за повече при такава конкуренция. След изпълнението Тончо сяда някъде на последните редове, за да доизгледа спектакъла. Лили остава зад завесата. След малко ще бъде прочетено решението на журито. Японците са спестили дългите заседания, победителите се обявяват веднага. Все пак интересно е да се знаят кои са те.- Трета награда се дава на песента на Тончо Русев "Панаири", изпълнена от Лили Иванова, България.





Гласувай:
2


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: teodortodorov
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1103312
Постинги: 530
Коментари: 502
Гласове: 994
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930