Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.01.2013 13:22 - Недопустимо държание на служител с пътничка ІІ
Автор: rail Категория: Други   
Прочетен: 7817 Коментари: 8 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Представяме ви второ писмо на Владислав Иванов, получено на имейл адреса на Блогът за железници (rail.blog@abv.bg).

Като начало искам публично да се извиня на БДЖ, понеже те се оказаха невинни, а служителя на чужда фирма - румънска или турска. Той е бил шафнер (стигнахме до този извод, понеже контактувах с по-информирани от мен личности, на които много благодаря за информацията), а не кондуктор както съм се подвел в началото. Сгрешил съм поради факта, че билета е купен от БДЖ, кондуктори на БДЖ са проверявали билетите, но те нямат нищо общо със случая !!! Също така и пътничката е пътувала в България с маршрут между 2 български града - Стара Загора - Димитровград.

Аз съм 3-то лице, но искам да се оплача от служител в железопътния транспорт. Мисля, че линията е международна от Румъния (Букурещ) за Турция (може би Истамбул, но не съм сигурен). Сведения за написаното съм черпил от нейния разказ, след който се ядосах (меко казано) и реших да съставя това оплакване. Въпросната случка се разиграва на 6.1.2012. Тя е пътуващо нищо неподозиращо момиче в железницата. Пътува в напраление - СТАРА ЗАГОРА » ДИМИТРОВГРАД МБВ465 21:54 23:05

Обяснил съм случката в 10 действия. Той е шафнер. Обяснил и е че той отговаря за спалните вагони (при дйествие 10-то когато стоял и разговарял с нея и я разпитвал разни неща). Не знам какво е правил там, но доста време от пътуването е стоял при нея във купе-вагон, в което тя е седнала в последствие самостоятелно - ето малко разяснение в 10 действия :

1-во тя си стои в купе-вагона с още 2ма мъже. (след като вече са минали и са и проверили билетчето, явно е бил друг служител от българските железници, този който е проверявал билетчетата.)
2-ро Изведнъж от някъде идва непознат, чуждоговорящ служител (доколкото разбрах е бил шафнер) с баджо "Iordan", който я заговаря на чужд език да отиде с него, но тя не е информирана за какво я вика. Само да изясня, че тя първоначално не е знаела къде отива и го е последвала защото не е искала да стои в компанията на 2мата мъже пътници, от които миришело на алкохол.
3-то тя тръгва след него, той и взима багажа и го понася със себе си към спалния вагон.
4-то тя като разбира къде я е отвел, след като и отключил вратата, тя отказва да влезне.
5-то в същия момент минават полицаите и питат момичето накъде пътува, тя им дала отговор. След това той и казва да влезне (в присъствието на полицаите). Жената му казва да я остави, защото тя видимо не иска да влезне (явно се е досетила за какво става въпрос)
6-то Момичето се измъква и тръгва към купетата, жената-полицай я попитва дали той я е извикал и тя и обяснила. След това момичето се преместило в другите вагони - купета и не е сигурна дали полицаите са разговаряли с него.
7-мо Момичето сяда в купе, в което няма никой (поради горната 1-ва и 2-ра стъпки на действието)
8-мо. Въпросният Iordan - (шафнер или какъвто и да е там) отново идва и сяда срещу нея в купето, в което тя е пътувала и е била сама.
9-то. Около 10-15 минути е стоял и я е приканвал на английски език, отново да отидат в спалния вагон. Тя твърдо му отказала и той изчезнал за около 5-10 минути.
10-то След това Iordan отново се върнал при нея в купето, само че бил преоблечен (с официални дрехи и отново имал баджо). Този път освен, че продължавал да я кани започнал и да и отправя комплименти (на английски език) и да и предлага разни питиета или пък да отидат в спалното помещение да пушат (което доколкото знам според конституцията на република България е забранено в затворени помещения, още повече и във влак). Около 30 минути стоял при нея и я разпитвал как се казва и т.н. и не спирал да пита докъто не му се отговори. Тя не искала да разговаря с него, но той през цялото време стоял и говорил с нея, правел и комплименти, питал я как се казва, на колко години е и т.н.(все неща, които не му влизат в работата и задълженията) Почти през целия път и висял на главата и и досаждал, без тя да му е дала каквито и да било сигнали, че желае присъствието му, дори напротив.

Мога да докажа, че е ученичка на 16 години по следния начин - на билета пише важи с документ номер: 1025769, мога да снимам в близките дни (като се видя с момичето) картата/документа, на която има ЕГН, но трябва да е поверително да не се публикува заради защита на личните данни. Тя е българка и са кореспондирали на английски език, но разпознава езика, на който се опитал да и говори като турски(все пак не е на 100 процента сигурна).
А и още нещо, аз самият съм студент и на студентските билети пише отстрани - 1/2Р-СТ, а на ученическите пише 1/2Р-У, така че малко или много билета също доказва, че е ученичка.

Ще оставя коментарите на вас - какво е правил в пътническите купета, след като отговаря за спалните вагони. С какви основания приканва момиче, което си е закупило пътнически билет за пътнически вагон да отиде с него в спален вагон. Защо е стоял в пътническите вагони през цялото време да и досажда, като работата му е да следи спалните вагони ? А и още нещо предлагал и е да я почерпи някакви напитки и да пушат в спалния вагон, което доколкото знам не е разрешено ! А и още нещо, какво ли щеше да се случи ако се беше озовала във спалния вагон с него и той заключи вратата ?

Приложил съм снимка на билетчето и като начало.

Нямам никакви съдебни, финансови или каквито и да е материални претенции - единствено морални !!!

image


Тагове:   оплакване,   жалба,   БДЖ,


Гласувай:
1



1. izvestnata - Като за начало искам да поздравя г-н ...
24.01.2013 21:00
Като за начало искам да поздравя г-н Иванов за пояснението , защото бързо засипа с хули БДЖ , доколкото разбрах румънския шафнер е направил нова издънка и този път полиция го е задържала и най-вероятно ще си понесе последиците
цитирай
2. vladislav90 - Относно хулите...
25.01.2013 11:21
Ами не исках така да се получи и да обвинявам без причина БДЖ, вината за това е липсата на информираност от моя страна. Искрено се надявам този да си получи последствията и да няма друга жертва, която този път да е пострадала. Ако полицията го е задържала, дано да си свърши работата. При нужда от свидетел срещу Iordan сме насреща ! Ако някой има повече информация нека да поясни какво точно се е случило, че са го задържали и каква издънка е направил ??
цитирай
3. mrniceguy - Използвай това под шапката си не само за да има на какво да я носиш....
27.01.2013 21:28
Владиславе, Владиславе....
Пиша ти някой някой неща в 5 действия (а как само звучи това, сякаш сме на опера)

1. Владислве, приятелю, би ли ми обяснил, как точно стигнахте до гениалния извод, че някой задяващ нашенска мома, ще тръгне да и говори на всякакви други езици, но не и на българси?!?! И този човек видиш ли със сигурност, според теб е българин??? Само защото е във влак? Ама какъв влак Влади? Международен май?? Ако съм българин харесал тази мома, ще си чекна езика на английски ли, да и правя "нишани" вместо да и кажа на нашенски, това което ми се върти в главта??

2. Да Влади, билета е купен от БДЖ, защото твоята приятелка се намира в България, страната на БДЖ, ако беше тръгнала от Букурещ, щеше да е купен от там билета, и да, нормално е в България да има българи кондуктори, което не изключва присъствието в международен влак на служители и на чужди железници

3. Влади, "Баджо" е съкратено обращение между баджанаци, мъже на две сестри! А това, което виси на ревера ти и на което ти пише името, се нарича "Бадж! Справка - тук:
http://rechnik.info/%D0%B1%D0%B0%D0%B4%D0%B6

4. Въпросният човек, за който пишеш се казва IOAN не IORDAN, не и DANCHO!
и е Румънец! Кажи на твоята приятелка, следващият път да чете внимателно, защото случайно ако има някой Йордан, който работи в тази превозна бригада, и който е набеден несправедливо, съвсем спокойно може да потърси правата си в съда!!!

5. Относно конституцията, Влади, забрани, като тази за тютюнопушенето, се уреждат със ЗАКОН, конституцията не се занимава с такива неща.

Мисли, търси, чети и тогава пиши!
цитирай
4. vladislav90 - Отговор на Mrniceguy
30.01.2013 18:25
Не знам името ти, но не сме приятели, вероятно няма и да бъдем.

1. Ти ми се заяждаш и твърдиш, че съм казал, че е българин ? Къде в някое мое твърдение пише, че е българин ? Казах просто, че може да е нает от българската железница, а не че е българин (аз от къде можех да знам кой служител към коя държавна фирма изпълнява службата си, а и щом е чужденец изобщо каква работа има с българските пътници).

2. Щом е чужденец и отговаря за спалните вагони, да си стои там ! Според кои закони има правото да обикаля по вагоните, за които отговарят българските кондуктори ?

3. Бадж -о или -ът или както и да го наречеш няма кой знае какво значение е написан така, защото съм употребил по невнимание разговорна форма, но това няма никаква връзка със злодеянието на този служител.

4. Мислех си, че пътникът винаги има правото да се оплаче и т.н. Накрая, извършителя според твоите думи излезна НЕВИНЕН, а хора като мен, които не могат да търпят подобно отношение към едно момиче или дама - излизат ВИНОВНИ. За името, което съм писал - то ми е казано по този начин и аз няма как да знам дали е IOAN или IORDAN. Аз просто преразказах случката. Ако съм виновен за нещо, има кой да ме съди не бой се, а поне съвестта ми ще е чиста.

5. Според Закона за здравето - "Забраната за тютюнопушене в закрити помещения" приет от народното събрание (влезнал в сила от 1.06.2012 г.) е забранено тютюнопушенето в закрити помещения. Има органи (инспектори), които би трябвало да следят за изпълнението. Защо аджеба тези шафнери-чужденци правят каквото си искат и нарушават закона. Не твърдя, че той е пушил! А че е предлагал да пушат в спалните помещения ! Тютюнопушенето във влакове е забранено още от 2008г. -
http://bdz.bg/p.php?id=pp_smoking
Как очаквате пътниците да спазват забраната за тютюнопушене, а служителите не.

Някой да ми каже, чии интереси съм накърнил с това оплакване. Аз публично се извиних с този пост, който написах специално с тази цел - извинение пред БДЖ.
Не обвинявах БДЖ, молех за съдействие!
цитирай
5. vladislav90 - ...
30.01.2013 19:01
Значи според теб, за да използвам "това, на което слагам шапката си" - трябва да си мълча и да си трая за всичко така ли ? Трябва да бъда "овца" и да следвам "стадото" и да си трая за неправдите ? Защото "не дай си Боже" някой друг решил, та ме "последвал" и сме решили да се "събудим" и да оправим положението. От кога има нещо лошо в това да търсиш справедливост ?!?!?
Защо ме нападаш, какво съм ти сторил, нали и аз съм като теб, човек от народа ?На мен лично ми е писнало от безправието, в което се намираме ! Аз съм човек, който не може да търпи несправедливости ! До кога трябва да живеем в общество, в което всеки да мисли за себе си !?!? Аз съм решил да помогна и да съдействам на едно момиче, което е претърпяло неприятна случка (и се е отървала от нещо много лошо само по някаква си случайност) и веднага ме обявихте за "враг на народа". До кога трябва да си мълчим за всичко лошо, което ни се случва и което ни заобикаля ???
До кога хората, които се обявяват против неправдата ще бъдат обвинявани и хулени, все едно те самите са направили някаква несправедливост !?!?!?!? После не се питайте "Защо в България не останаха млади хора ?". Хора с начин на мислене като "mrniceguy" правят така, че на младите хора като мен, да не им е приятно в собствената им държава.
Само, че аз обичам родината си и силно се надявам ние - младото поколение, да успеем да оправим положението, за да ни бъде хубаво в България и на нас и на децата ни, и на техните деца ! Надявам се да не бъда мразен заради думите си, а да намеря съмишленици.
" mrniceguy " - нищо лично към теб, ако с нещо съм те обидил. Напротив ти се опита да ме обидиш и засегнеш с поста си, но не успя. Аз не се обиждам лесно - напротив нахъсвам се. Пожелавам ти всичко най-хубаво, за мен спора приключи. Айде със здраве ! Дано някой ден да бъдем наистина приятели ! Не 2 противоположни - спорещи страни, а да седнем и да изпием по 1 бира заедно ! ;)
цитирай
6. mrniceguy - По точка 1: Цитат: "Здра...
10.02.2013 22:09
По точка 1:
Цитат: "Здравейте ! Искам да пусна оплакване срещу служител на БДЖ"
Това според теб как да го разбираме? Българинк, китаец, албанец, докато не си проверил и видял как стоят нещата нямаш право да хвърляш обвинения в тъмното, още повече използвайки български имена! А на този Йордан, жена му да кажем, ако беше прочела това, какво щеше да му каже а, господин "борец срещу неправдата" ??

2. Стига бърка- закони, конституция, правила и правилници, личи си, че си далече от тази материя, не я използвай!

3. Бадж-о може да е разговорна форма на бадж само по вашия край, не я използвай, че е смешна !

4. Пътникът може да се оплаче, ти такъв ли беше? Като какъв се оплакваш тук? Родител, настойник? И като не знаеш точното име, не го споменаваш, справка точка 2. Защото ако някой Йордан се разведе заради теб, спокойно може да ти търси сметка!

5. А, ще се сетиш, че е закон а не конституцията забранява пушенето

Като цяло, пишеш много и излишни глупости!
Хайде със здраве!
цитирай
7. mrniceguy - Под това "използвай това, на ...
10.02.2013 22:21
Под това "използвай това, на което слагаш шапката си" имах в предвид, да мислиш преди да пишеш.
Да пишеш кратко, точно, и ясно.
Три пъти "да премериш и провериш" преди да хвърлиш смело обвинение.
И да, какъв е смисълът да пишеш по блогове, ти от името на някакво момиче???
Това момиче неграмотно ли е? Няма ли родители, не знае ли къде да подаде оплакване??
Като написа тук една камара глупости, какво постигна??
Срещу същия този румънец има подадени жалби където трябва и както трябва!
Хората, правят нещата по начин, по който трябва да бъдат направени, а не само да правят "вятър" в нета...
Като ще правиш "вятър", поне не пиши смехории...
цитирай
8. vladislav90 - ...
12.02.2013 23:50
1. Ако беше прочел както трябва щеше да видиш, че съм писал, че е говорил на чужд език. Дали е българин, румънец или турчин няма от къде да знам, нито за чия фирма работи, вече доста хора знаят чужди езици ?! А колкото до името Iordan ми беше казано и това написах, да не би да си съчинявам по картинка ! Името няма връзка дали е Ioan или Iordan това не доказва нито, че е българин, нито че не е !!
Та не ми се влиза в тази игра на думи, важното е, че сега след анализ се стигна до извода, че е бил румънец или турчин, а не българин !! Нали за това създадох 2-ра публикация, за да поправя грешката си и да се извиня !

2. Усещаш ли, че го обърна на игра на думи. Вместо да се хващаш за сламки, по-добре вникни в същественото, което съм написал. И да, не съм правист, но това не значи, че трябва да си трая срещу подобни случки.

3. Мисля да не коментирам излишни заяждания.

4. Ако пътничката искаше да се оплаква и да търси правата си, нямаше да си губя времето в блогове. Това го правя за хората, за да бъдат информирани и да знаят какви "служители" има. Без значение, че работят за румънската железница. Това не ги оправдава и не им дава морално или каквото и да е било право да се държат така.

5. Човек се учи докато е жив нали ? Аз обърках 1 термин и ти писа 2 пъти за да се захванеш за това.

П.с. Кажи с какво съм те засегнал, за да ти се извиня и да приключим ? Не мисля, че да споделиш нещо с останалите, за да могат и те да бъдат информирани, е "вятър". Нали за това са блоговете, за да създават "вятър", ама нали знаеш, че "вятъра" като задуха твърде силно и може да отнесе много неща.

Аз съм просто един гражданин и говоря от позицията на такъв.
Искам да знам ти чия позиция защитаваш и от позицията на какъв ми пишеш тези неща ? А и от къде имаш информация, че е Ioan, а не Iordan ? Докажи думите си.
цитирай
Търсене