Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.01.2013 15:30 - Недопустимо държание на служител с пътничка
Автор: rail Категория: Други   
Прочетен: 7731 Коментари: 7 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Представяме ви писмо на Владислав Иванов, получено на имейл адреса на Блогът за железници (rail.blog@abv.bg).

Здравейте ! Искам да пусна оплакване срещу служител на БДЖ (мисля, че е на международна линия понеже е говорел на чужд език и е отговарял за спалните помещения във влака). Става дума за маршрута -  СТАРА ЗАГОРА » ДИМИТРОВГРАД МБВ465 [Седящ 2 клас купеен] 21:54 - 23:05

Пътуването е извършено, на вчерашна дата 06.01.2013 в горе написания час - 21:54 от Стара Загора до Димитровград Север. Въпросният служител с бадж - Iordan (Йордан) си е позволил да се държи изключително нагло с моя приятелка, като я е приканвал да отиде с него в спалното помещение, да пият разни питиета и т.н. Казал дори и че може да пуши там, ако е пушачка, че нямало проблем (а доколкото знам във влаковете е напълно забранено да се пуши, дори и за служителите !).

Той я приканил да отиде с него и и взел багажа. Завел я пред някое от спалните помещения, отключил вратата и я приканил да влезне, след като тя му е отказала той е стоял и я е молел, докато не минали 2-ма полицаи(мъж и жена), които са се спрели да видят какво става. Те я попитали накъде пътува, а въпросният служител Iordan започнал да им говори нещо на английски. Той отворил вратата и я подканвал да влезне, но едната жена - полицай, видяла че тя не иска да влезне и му казала да я остави. Въпросната жена (полицай) я попитала дали той я е извикал и тя(моята приятелка) и отговорила, че той я е привикал.Тогава моята приятелка успяла да се измъкне и да седне в самостоятелно купе, понеже предното, в което стояла имало 2-ма пийнали пътника.
 
Въпросният Iordan, отново отишъл да досажда на моята приятелка и я питал какво иска да пие, също и я викал отново да отидат в спалното помещение (мисля че се досещате каква е причината да я вика толкова настоятелно там). След като тя категорично отказала да отиде там продължил да стои при нея и да и досажда. Разпитвал я разни неща и и правел комплименти(на английски и на турски), като тя не желаела да разговаря, но той не спирал да пита докато не получи отговор. През почти целия път стоял при нея и и досаждал, дори когато говореше по телефона с мен, за да ме пита какво да прави и как да се отърве от него, отново стоял и подслушвал. Не знам дали е знаел български понеже е говорел с нея на чужд език, но е твърде нагло от служител на транспортна фирма БДЖ, да стои и да досажда на пътниците по такъв начин.

Ами ако това се повтори с друг пътник (от женски пол) и нещата стигнат до друго ниво и тя се съгласи да влезне в спалното помещение и той влезне с нея и я заключи ? Понеже той бил отговорник на спалните помещения и в него са ключовете. Какво ще стане ако не предотвратите подобни случаи от ваши служители ? Не ми се мисли какви биха били последствията за огромна фирма като БДЖ. Моля ви да озаптите малко служители като този Iordan, за да не се случи нещо на някой от пътниците. Нали все пак тази фирма трябва да обслужва интересите на превозващите се в нея пътници, а не на самозабравили се арогантни и нахални служители, които си мислят, че като държат няколко ключа за спалните помещения, видейки хубаво момиче и всичко им е разрешено !!! В името на сигурността на други момичета, които са избрали да пътуват с Българските държавни железници, очаквам да получа отговор какви ще са последствията за този служител и дали ще се погрижите той да спре да се държи така с пътниците (от женски пол).

Забравих да кажа въпросното момиче е още УЧЕНИЧКА И Е НЕПЪЛНОЛЕТНА ! Вижда се от прикачената снимка на билета, на който пише 1/2Р-У.

image


Тагове:   оплакване,   жалба,   БДЖ,


Гласувай:
1



1. kiokushin - ....
09.01.2013 19:07
служител съм на превозна служба Русе,откъдето е превозната бригада обслужила влак 465. погледнах графика и трябва да ви кажа че на дата 06.01.2013 г. не е имало Йордан на този влак,така че обвиненията са малко прибързани ! инцидент явно има,но господина може би не знае,че в международният влак има и служители на турската и румънската железници ?!!
цитирай
2. avrampraskov - Аз също съм служител на ПС Русе и ми се ...
11.01.2013 17:54
Аз също съм служител на ПС Русе и ми се струва,че освен всичко,казано от колегата,има малко и новогодишна украса тая жалба,щото жени полицаи по влаковете не патрулират,освен една която си е на гарата,но тя не пътува!
цитирай
3. kalodka58 - вл 465
11.01.2013 18:49
явно господина трябва да препрати писмото си до турските и румънските железници-а като не знае кой обслужва вагона-да не хвърля вината върху бдж !
цитирай
4. vladislav90 - Извинение
16.01.2013 08:39
Съжалявам, съжалявам и пак съжалявам ! Много искам да се извиня за нелепата грешка от моя страна, аз съставих писмото и моля да бъда извинен ! Но не искам една нелепа грешка от моя страна да омаловажи проблема, който съм разискал. В никакъв случай не съм искал да наклеветя БДЖ, всеки ден пътувам с БДЖ ! В случая е виновна моята неинформираност, а и по принцип пътника няма голяма информираност. Качваш се във влака и пътуваш нали ? Не би трябвало да идват разни чуждоговорящи господа (турци или румънци) и да започват да досаждат на момичетата и да ги канят във спални вагони нали ? Още повече и непълнолетни момичета ! Исках да акцентирам най-вече върху това и не съм искал да хвърлям клевета към фирмата, а към служителя ! Грешно ме разбрахте и разбирам нападките ви (заслужени са). Но моля ви господа, които сте пътували точно с този влак да съдействате да открием виновника. Знае се, че не е българин (писал съм го и горе, че е говорил на чуж език). Моля ви не допускайте заради чужди служители, на които не им дреме за нашите български пътници, да не губите доверието на пътниците. Аз ако съм момиче не бих се возил вече нощно време с влак ! Бих посъветвал и други момичета да не го правят. Колкото до полицаите наистина е имало мъж и жена, мога да го гарантирам, понеже това момиче е свидетел и те са я заговорили. Може да са били просто пътници, които се прибират от смяна, не казвам че са от БДЖ ! Късмет е било, че са пътували точно тогава тези полицаи и са успели да видят случващото се ! И ако са румънски и турски служители това не ги вади от отговорност нали ? Извинявам се за пореден път, че съм наклеветил и използвал погрешно името на БДЖ, но факт е че пътника си купува билета от БДЖ, на него пише БДЖ, а за служителите няма от къде да знае турски ли са, румънски ли са, български ли са. Съжалявам, но цялата история намирисва, ако беше вашата дъщеря нямаше да ви пука дали са българи, румънци или турци ! Извинявам се отново и моля за съдействие, ако някой има иформация.
цитирай
5. vladislav90 - моята цел
16.01.2013 08:47
Молята цел, не беше да наклеветя, когото и да било. Целта ми като цяло е да се изолират подобни случаи, за да не пострада някое невинно момиче, а това че живеем в държава без закони всички го знаем. Може би безнаказаността е виновна за случващото се, но и е факт, че от нас гражданите и нашата позиция зависи дали ще се случват подобни неща. Аз искам да бъда гражданин с позиция и затова се опитвам да намеря извършителя и да се постарая да си получи заслуженото. Бих бил с една идея по спокоен, ако знам че няма да се случи отново на моя приятелка или на друго момиче, която пак ще се повторя може да бъде дори и ваша дъщеря или роднина (никой не е застрахован). Пък и аз не искам да накърнявам ничии интереси, напротив ако не уважавах БДЖ, нямаше точно към тях да се обръщам да проверят случая и служителите. Извинявам се че съм сбъркал, ще се обърна към г-н Варужан Апелян, понеже ме насочиха към него. А и ако не бях писал нямаше как да разбера към кого да се обърна, така че все пак е имало полза. Извинявам се, не съм искал да клеветя никого, просто служителя извършил това деяние, който в случая сам си е виновен и сам се е наклеветил ! Ако някой знае още нещо, с което може да ми помогне да пише. Хиляди благодарности на блога, затова, че ми обърнахте внимание и ми съдействахте, кой с каквото може ! :)
цитирай
6. vladislav90 - Относно служителя
17.01.2013 09:28
А и още нещо, въпросният служител се оказа, че е шафнер-чужденец от турска или румънска пътническа компания. Моля поста да бъде редактиран, понеже аз не мога и да се премахне името на БДЖ и кондуктор, понеже са грешки и не искам да бъдат изтълкувани като клевета.
цитирай
7. vladislav90 - ...
25.01.2013 11:36
http://rail.blog.bg/drugi/2013/01/24/nedopustimo-dyrjanie-na-slujitel-s-pytnichka.1045705

Ето новата публикация. Вече разполагам с повече информация и затова съм публикувал разяснението.
цитирай
Търсене