Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.07.2012 11:08 - Покана за среща-дискусия на тема "Повишаване качеството на пътническите железопътни услуги в България"
Автор: rail Категория: Други   
Прочетен: 5526 Коментари: 5 Гласове:
1

Последна промяна: 18.07.2012 11:10


Представяме ви покана на Асоциация "Приятели на железопътният транспорт", получена на имейл адреса на Блогът за железници (rail.blog@abv.bg)

УВАЖАЕМИ КОЛЕГИ ОТ БЛОГЪТ ЗА ЖЕЛЕЗНИЦИ ,

С помощта на организационните усилия на Асоциация "Приятели на железопътния транспорт", Форум "Български железници", вестник "Железниците днес" и "Гражданския комитет за подкрепа и развитие на железниците в България" и във връзка желанието на потребители на БДЖ, представители на DG MOVE и граждани за публична дискусия относно проблемите с пътническите жп услуги, организираме за първи път у нас, публична среща-дискусия на тема "Повишаване качеството на пътническите железопътни услуги в България".

Дискусията ще се проведе в зала №1 на Научно-техническия съюз по транспорт на ул. Раковски 108, от 13:00 до 16:00 часа на 02 август 2012.

Темите и въпросите, които ще бъдат дискутирани на срещата ще са съобразени преди всичко с проблемите на пътниците, като потребители на транспортни услуги и качеството с пътническите жп услуги в България, като: публичност и прозрачност при изготвянето на Графика за движение на влаковете, оценка на текущото качество на железопътната пътническа услуга, маркетингова политика на БДЖ, в частност продажба и резервация на билети и места, обслужване на клиенти, място на БДЖ в туристическата стратегия на България, задълженията на БДЖ съгласно Договора за обществен превоз и др.

Капацитета на залата е само 62 места, във връзка с това, молим предварително да заявите своето участие в срещата на електронна поща: railfriends@abv.bg. до 25 юли 2012 г, като изпратите трите си имена, адрес и кратко представяне. Дискусията ще е отворена за всички предварително регистрирали се граждани, експерти и потребителски организации.

До момента потвърждение за участие е получено от изпълнителния директор на БДЖ г-н Йордан Недев, г-н Игнат Арсенов - директор на Европейския потребителски център и председателя на Научно-техническия съюз по транспорт г-жа Красимира Мартинова.

Очакваме потвърждение от специалният съветник на еврокомисаря по транспорт по правата на пътниците г-жа Меглена Кунева, директора на Изпълнителна агенция “Железопътна администрация” инж. Веселин Василев, директора на дирекция "Регулиране" на ИА ЖА инж. Даниел Неделков, ключови експерти и редица потребителски организации.

С уважение,
Варужан Апелян
Член на организационния комитет
+359(0)889 111 149



Тагове:   среща,   БДЖ,   качество,   разписание,


Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - Съобщение от Организационния комитет
22.07.2012 15:18
Гражданите, пътниците и клиентите на БДЖ Пътнически превози ЕООД могат научат за тази среща и от обявите в социалните мрежи и от съобщенията до медиите. ON-line предварителна дискусия се провежда на адрес: http://bgrail.eu/02-08-2012-vf43.html

Общественият интерес към тази среща ще покаже в действителност дали този проблем е толкова голям или ние го преекспонираме. Съветникът по правата на пътниците на европейския комисар по транспорт наскоро каза, че ако проблемът е толкова голям,защо годишните скорборди отчитат, че няма оплаквания в тази посока...

Желая да съобщя, че при желание от страна на спонсори до 5 дни преди събитието, може да се смени залата за такава с капацитет над 200 души срещу допълнително заплащане от 400 лв. Има възможност за мултимедия срещу още 200 лв, PR консултант за повече реклама на събитието срещу 600-1000 лв. Готови сме да предоставим място за трансперант на спонсора.Всяко предложение за подкрепа е добре дошло!
цитирай
2. анонимен - Добре, че някой най-после някой в ...
30.07.2012 02:42
Добре, че някой най-после някой в родното БДЖ се сеща да чуе какво мислят клиентите. Ако се бяхте сетили за такива срещи преди 5 години, можеше и до сега да пътувам с влака, вместо да използвам автобуса.
цитирай
3. анонимен - Колега
31.07.2012 17:57
Колеги,кой дава пари на Апелян за поддръжка на жп вестници,жп форуми,жп организации. Тази среща струва поне 1000 лв. кой дава тези пари?
цитирай
4. анонимен - жп вестник
08.08.2012 17:09
За жп вестници, никой нищо на никого не дава.
цитирай
5. анонимен - Ахмед Доган
21.08.2012 23:56
Аз спонсорирам Варужан Апелян !
цитирай
Търсене