Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.02.2012 13:30 - Оплакване от превозната бригада на влак 2611
Автор: rail Категория: Други   
Прочетен: 5387 Коментари: 3 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Представяме ви писмо на Тодор Петков, получено на имейл адреса на Блогът за железници (rail.blog@abv.bg).

Добър ден, пиша ви, за да подам оплакване от превозната бригада на влак 2611 (София - Горна Оряховица - Варна) от днес 01.02.2012 по повод на не отоплените вагони във влака. Ето за какво точно става въпрос:

"Експрес "Златни Пясъци" от София за Варна пътува неотоплен днес.
В момента всички пътници, избрали услугите на БДЖ, мръзнат във вагоните на експреса. Срещу билет с цена 38лв. по дестинация София - Варна, при -13 навън, са получили грубото отношение на кондукторката: "ами загърнете се добре, пийте топли чайчета и не се глезете"!! За да е пълна наглостта на служителите на българските железници, с удоволствие е съобщено на пътниците, че в Горна Оряховица трябва да почакат закъсняващ влак от Русе!
До кога ще продължава тази наглост, не знам!"

Моля да се публикува това, за да могат съответните органи на реда в железницата, да вземат необходимите мерки, благодаря ви предварително.


Тагове:   оплакване,   жалба,   БДЖ,   пътници,


Гласувай:
2



1. анонимен - В.
02.02.2012 01:29
За всички, които четат по-горната информация, ето свидетелството на началника на влака 2611, познавам го лично и мога да му вярвам, ако някой не е съгласен с написаното, пак казвам, нека ми пише на varujan.apelian@epf.eu Всичко ще бъде оповестено по най-прозрачния начин.

"Здравейте ..... аз съм началник влака който обслужи влак 2611 от Г. Оряховица до Варна . Мога да кажа че влака пристигна в Г. Оряховица със закъснение по тенически проблеми от паднала контактна мрежа в г.Поликраище и последвала промяна на м...аршрута на влака през Г О разпеделителна . От г. Г. Оряховица влака замина с 44 минутно закуснение , но в никъкъв случай по изчакване на връки ( замина на 11.48)В гара Варна влака пристигна в 15.05 , или с 50мин. закъснение . През цялото времепатуване нито 1 ( ЕДИН) ! ! ! пътник не дойде да се оплаче , и за СВЕДЕНИЕ КОНДУКТОРКАТА Е БЕЗ ОЧИЛА .В България има един лаф (извинявам се предварително за израза ) - на тъпана ли да вярвам или на оная си работа ......Малко по нагоре 1 колега е обяснил за несведуищети за какво става въпрос за отоплението при раазличните серии вагони . По нормативни документи , средната температура в отоплителния сезон трябва да бъде между 18-20градуса.И не може днес да е около минус 25 градуса и във вагоните да е плюс 25 , все пак е зима , неможе да искате да стоите по тениска или риза . Много съм огорчен че по такъв просташки начин се омаловажава труда на хора които са все на колелото и на път в студ и пек и ВСЕ ТЕ ДА СА В И Н О В Н И.Я се замислете и за друго - на колко години е вагонния парк в България и на колко е в другите страни."
цитирай
2. анонимен - В.
02.02.2012 01:55
Свидетелство на пътничката Marija Todorova
"Аз съм един от пътниците, които пътувах във влака. Цялата информация е вярна: влакът беше студен, а кондукторката с очилата се подиграваше откровено с мръзнещите пътници. На млади момчета, пътуващи от София до Шумен им се подигра "какво сте... облекли тези палта и качулки, жените кой ще ги топли", на мен ми каза: "Г-жо, облечете се като ви е студено и си купете топло чайче". Вратата периодично се разваляше и купе-вагонът първа класа оставаше отворена, а платформата беше покрита със сняг. Всички пътници в този вагон пътуваха с палта, шапки и качулки. Краката ни замръзнаха, но най-обидно беше арогантното и подигравателно поведение към пътниците на въпросната служителка (кондукторката с очилата от София до Горна Оряховица)."
цитирай
3. анонимен - тези кодукторски изцепки не са за първи път
07.02.2012 17:03
Искам да отбележа, че такива ситуации не са за първи път, особено когато превозните бригади са Горно Оряховски. Нека да отбележа, че само в този блогерски сайт има поне още едно оплакване от тях, само че от лятото на миналата година, мисля че беше в средата на юни, когато пак е имало оплакване от превозна бригада на влак 2654 (Варна - Горна Оряховица - Плевен), на който също превозната бригада е Горно Оряховска. Машинистите им пък са същата стока, знаят само да се заяждат по между си дори и по време на път, кой колко знае или не знае. Явно тези хора там страдат от някакви комплекси, но не работното им място е там където, трябва да си ги избиват, а може би като са централно ЖП управление и депо, си мислят че са боговете на железницата и всичко им е позволено? Е да, ама не, и много скоро ще го разберат и не само в Горна Оряховица, но и в другите депа, които се правят на голяма работа.
цитирай
Търсене