Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.11.2011 12:58 - Отворено писмо до Директора на Изпълнителна агенция "Железопътна администрация"
Автор: rail Категория: Други   
Прочетен: 4993 Коментари: 2 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Представяме ви отвореното писмо на Варужан Апелян, получено на имейл адреса на Блогът за железници (rail.blog@abv.bg).


ОТВОРЕНО ПИСМО

До
Директора на Изпълнителна агенция "Железопътна администрация"

Уважаеми г-н Василев,

В качеството Ви на директор на независим национален орган по безопасността, съгласно Директива на ЕС 2004/49 транспонирана в национална Наредба №49, желая да Ви уведомя за нарушения на безопасността на влаковото движение през днешния ден. Свидетелствата са публикувани в медиите може да ги прочетете на този линк: http://www.focus-news.net/?id=n1593700., както следва:

1. Влак 3620 се движи по подаден сигнал за заминаване от началника на влака, при условие, че влаковите  кондуктори от бригадата са обявили, че стачкуват и не са подали сигнал за готовност на началника на влака.

2. На гара Костенец началник-влакът на влак 1620 е заявил, че стачкува, но машинистът на влака е потеглил, без да му е подаден сигнал „готово” от началника на влака.

3. Директорът на НКЖИ Милчо Ламбрев е разпоредил в Горна Оряховица стачкуващият ел. диспечер да бъде заменен с друг служител, без необходимата квалификация и правомощия по организация на движението. Стачкуващият служител остро се е възпротивил, че тези действия застрашават живота и сигурността на пътниците, което е принудило директора да отмени своята заповед.

Очакваме, Вашето становище и намеса по горните случаи на нарушение на безопасноста на движението на влаковете!

С уважение,
Варужан Апелян

Railway Transport Friends Association

European Passingers" Federation

+32(0)471 685 888

+359(0)889 111 149


Тагове:   оплакване,   жалба,   БДЖ,   пътници,   нк жи,


Гласувай:
0



1. анонимен - Преко СП
24.11.2011 16:26
Апелянe, като бивш твой колега ти казвам, че ти прави чест, че единствено ти отваряш дума за безопасността. Четох ти също изказванията за препълнените вагони, но да знаеш, че по втория случай по безопасността великите синдикалисти са излъгали, 1620 мина транзит през Ксц и цял ден стоя в Ихтиман.
цитирай
2. анонимен - Г-н Апелян, евала за това което п...
29.11.2011 17:35
Г-н Апелян , евала за това което правите , но първо със сигурност се информирайте какво къде става , и тогава пишете разни приказки - т.е. не пишете и не казвайте долни лъжи.
цитирай
Търсене