Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.11.2011 13:22 - Пътуване с БДЖ от Лакатник до София
Автор: rail Категория: Други   
Прочетен: 2914 Коментари: 1 Гласове:
0

Последна промяна: 22.11.2011 13:23

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Представяме ви репортаж на пътник, който беше препратен на адреса на Блогът за железници (rail.blog@abv.bg).

Здравейте, изпращам този видео материал, провокирана от това, което се случва всяка сутрин във влака 20220 от Лакатник за София.

До преди месец на разположение имаше композиция от локомотив и поне 5 вагона с купета, сега вече пътуваме със старите електрички, които едвам събират пътниците, които са стари, ръждясали, мръсни и духа от всякъде. Беше пуснат пробно един курс с нов влак Сименс, но и той се оказа крайно недостатъчен за всичкия този народ, който иска да се качи. Хиляди хора от Искърското дефиле ползват влаковете ежедневно за да се придвижат до работа или училище, но започвайки реформата в БДЖ ние сме изправени пред едно нечовешко пътуване и страх от това, че няма да можем да стигнем изобщо до крайната точка.

Часът е 06:15 на гара Своге влака е вече претъпкан, кондукторите не се опитват да проверяват за карти и билети, защото просто няма как да минат през навалицата, а пък и не си дават много зор напоследък с тия реформи. Поради тази причина като приход от билети и бройка пътници се отчита с пъти по-малко от реалната стойност. Днес бях свидетел, как бяха отчетени билети за 50 пътници, а реално само правостоящите във 1вия вагон бяха повече от 200 човека. На гара Север и на централна Гара може да се види колко много хора са се возили във влака и как всички тези хора пътуват като картофи през цялото време.

От 12.12 ще има разреждане на графика на влаковете по тази линия, и всички тези хора ще трябва да търсят алтернативи. Само че една маршрутка или автобус няма капацитета на един влак с 5 вагона и ще стане така, че хората ще бъдат обречени на немотия и мизерия ако решат да търсят друг вид транспорт, който е с пъти по-скъп от билет за влака или ще бъдат обречени на немотия и липса на образование ако нямат шанс изобщо да стъпят в големия град. Това не важи само за живеещите в Искърското дефиле, а за всички засегнати населени места в България.

Умолявам Ви,  елате да пътувате някой ден с нас, за да се покаже в медийното пространство, как и колко точно се ползват влаковете по една много натоварена линия, и защо се отчита че няма достатъчно пътници.

http://www.btv.bg/az-reporterut/id/12/usernews/1667040722-Patuvane_s_BDJ_ot_Lakatnik_do_Sofia.html




Тагове:   оплакване,   жалба,   БДЖ,   пътници,


Гласувай:
0



1. анонимен - във всеки влак, макар и емв 32 серия ...
25.11.2011 20:56
във всеки влак ,макар и емв 32 серия има стикери за нередности в транспорта, телефони номера..ЗВЪНЕТЕ, НЕ САМО ТАМ ,ЗВЪНЕТЕ И ВЪВ ПОЛИЦИЯТА,ЧЕ НЕ ВИ ТАКСУВАТ КАКТО ТРЯБВА.
ЗАЩОТО ако си плащате билетите съгласно разпоредбите в бдж, всички по тази дестинация ще ревнат.Но най–вече "козарите" отсвоге и лакатник.
ПРИЯТНО ПЪТУВАНЕ С БДЖ.
цитирай
Търсене