Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.11.2011 20:02 - Препълнените влакове и тъпканиците не са от вчера
Автор: rail Категория: Други   
Прочетен: 6813 Коментари: 3 Гласове:
0

Последна промяна: 13.11.2011 17:11


Представяме ви писмо на Николай Колев, получено на имейл адреса на Блогът за железници (rail.blog@abv.bg).

Повлиян от вчерашният ви репортаж от Велико Търново, за препълненият влак 40103 Русе - Стара Загора, реших да споделя за подобен проблем от дата 05.05.2011. Тогава имаше прекъсване в участъка Горна Оряховица - Велико Търново и пътниците бяха извозвани с автобуси.

От Горна Оряховица тръгнаха 3 пълни автобуса, за наша изненада на Търново влака вече беше пълен с пътници от Търново и едва успяхме да се качим. Доста хора не успяха да се качат, като число това са към 60 човека.

Влакът се напълни с двата си вагона и почна едно чакане, мъдрене и чудене какво да правят, накрая след 50 мин решиха да пуснат влака, а останалите на гарата, да си хванат следващият влак по направлението. Заради безумното чакане закъсняха и някои влакове посока Русе, Габрово, Бургас и София.

image

Същите са условията на пътуване всеки петък във влак 23102 от начална гара Свищов, това е абсолютно винаги.

image

Хората в БДЖ знаят отлично колко много се пълни този влак по абсолютно целия си маршрут, а сега се заявява, че дори влак 23102 е кандидат за спиране... Е питам аз как това е възможно ?

Пиша ви не само като редовен пътник, а искрен любител на пътуването с влак. Ако не сме ние частта от витруалното ЖП общество по форумите доста неща щяха да са още по-зле, тъй като нерядко ние даваме идеи на БДЖ за промяна на безумните връзки и разписания, в които те слава богу се заслушват.

На студентите какво друго да им преложат, пътищата към Свищов са в окаяно състояние, а и цените на автобусните превозвачи са твърде високи. Надявам се да покажете тези снимки и хората от БДЖ и те да се сетят поне малко за своите пътници...



Тагове:   оплакване,   жалба,   БДЖ,   пътници,


Гласувай:
0



1. анонимен - Има да чакаме БДЖ да се сети за нас, ...
13.11.2011 18:57
Има да чакаме БДЖ да се сети за нас, блокиране на всички препълнени влакове и не позволяване да потеглят! Ще ви погнат с палки и сълзотворен газ?
цитирай
2. анонимен - Хасан
14.11.2011 12:32
Помним железниците преди и малко след Втората световна война . Бяха образцови , служители добре облечени , вежливи , внимателни и най нажното ГЛЕДАХА СИ РАБОТАТА ! После дойдоха почините от починалия СССР -тежкотоварници , на Злобин / какво гадно за българското ухо име ! / и пропадането стана факт . Напоследък се нагледахме на записани със скрита самера кражби на гориво , които продължават от много години и пълнят джобове на сега кандидат стачници . Кондуктори прибират пари от пътниците и не издават билети , влаковете пълни - постъпленията слаби . БДЖ ударно ги дояха знайни и незнайни активисти като за последно . Профсъюзите , разчитащи на членска маса за собствените си приходи съвсем се оляха .И работата заприлича на Апокалипсис . Влаковете са като пътуващи ковчези , хигиената е нулева и приличат на кочини -. какво още трябва да се случи с БДЖ !
цитирай
3. анонимен - Георги Дянков
19.11.2011 15:43
Стига вече безсмислен плач! Няма да изчезне ДЖ, само ще се маргинализира. Ясно е че на настоящия етап пък и както изглежда в близко и не толкова близко бъдеще, основните клиенти на БДЖ ще са хора с относително ниски доходи и социален статус (пенсионери, социално слаби , инвалиди, студенти, цигани), ползващи се от хиляди намаления и привилегии на фона на смешно ниските цени на билетите. С две думи за каквото плащате това получавате. Дори автора на поста го е казал билетите на автобусите са скъпи,ами да скъпи са , ама там всичко е на пазарен принцип , няма дотации и милостиняямънен , мпрепълнени автобуси. Не мислете че ще плащате за каруца а ще се возите в мерцедес, няма да стане. Бъдещето на ДЖ е като в Индия, ще висите и по вратите и по покрива ще се катерите, докато не си промените манталитета и мисленето че някой ви е длъжен...да ви вози за без пари , че и комфортно ...ха , ха.
Да тъжно е че средно статистическият бългапин няма пари, още по тъжно е че си мисли че щото е беден някой му е длъжен. Да не говорим че бедността на Бъгарина е предимно духовна и по-скоро е проблем на манталитета...
цитирай
Търсене