Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.09.2011 16:48 - Пътуване с БДЖ
Автор: rail Категория: Други   
Прочетен: 5394 Коментари: 3 Гласове:
4

Последна промяна: 22.09.2011 17:32

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Представяме ви молбата на Дарко, която беше препратена на адреса на Блогът за железници (rail.blog@abv.bg).

Искам да се обърна към вас,понеже незнам към кой трябва да се обърна и се надявам вие да ми помогнете.За два дена имах 2 пътувания с БДЖ, които се равняват на усилията на участниците от сървайвър. Аз и моята приятелка си взехме билети за влака Пловдив-Бургас на 20.08.2011 от 1и18 часа, като си купихме си двупосочни билети.Качваме се във влака и вътре имаше толкова много хора,че трябваше през целия път да седим прави пред тоалетната понеже няма къде да седнеш даже и на багажа, бяхме натъпкани като овце.

При нас имаше група младежи ,които през целия път пушиха, а когато питаха кондукторката дали може да пушат, тя им каза че ще се направи, че не ги е видяла. После изкараха и трева и пушиха трева - миризмата беше ужасна. И така до 6 и 30 понеже имаше закснение сме седяли прави 5 часа и 15 минути.Беше ад.Това се случи на отиване.

На другия ден 21.08.2011 с влака в 15и40 часа влака трябваше да се прибираме.Отидох да си заверя билетите и ми казват че няма места само в първа класа и ние понеже видяхме какво е да пътуваш прав и решихме да си вземем за първа класа обаче трябваше да си доплатим по 9 лева на човек,което е безбожно голяма разлика.

Първата класа беше ужасна ще ви пратя няколко клипа да видите за какво става въпрос.Първо на клип 1 се вижда какво представляваше купето на първа класа.Това добре,но после почва интересното.Влакът закъсня пак и когато тръгна реших да ходя до тоалетна ние бяхме последния вагон и има само 1 тоалетна между нашия и предпоследния вагон. Отивам, вратата е развалена и неможе да се отвори на клип 2 се вижда вратата.

После попитах кондуктора за тоалетна и той ни каза, че който иска да иде до тоалетна трябва да слезе в Ямбол и да се прехвърли в предните вагони и аз го питах дали ще ни намерят места в първа класа, защото това съм си платил той ми отговори да сядаме там където намерим, като разговора сам го записал в клип 3 (не се чува много добре, но се надявам, че ще чуете с вашата техника трябва да се чуе всичко понеже на моя компютър го чувам тихо). На клип 4 се вижда какво трябваше да преживеят хората, за да стигнат до предните вагони.

Преди това пак когато питах кондуктора за тоалетна той ми отговори, вие се радвайте че ви качихме във влака, че нямаше вагони,а аз като го питах защо няма вагони и защо не прекачат, той ми каза че за цяла България има 90 вагона само,а министъра каза че имало 9000 даже ще и продават, а какво се оказва?

Моята приятелка е от Чепеларе, по разписание влака трябваше да пристигне в 19и40 часа в Пловдив, като последния автобус за Чепеларе е от 20и10 часа. Ние си направихме сметка, че ще го хванем, понеже тя беше на работа на другия ден от 5 сутринта. Но уви - влакът пристигна към 20 и 45.

Въпроса ми е дали има някакъв вид обезщетение в такива моменти, пазя си билетите и ви се моля от все сърце да ми отговорите на този въпрос и да покажете как се пътува в БДЖ. Благодаря предварително,ще чакам отговор. Може да видите клиповете тук http://www.btv.bg/profile/darko_goal/






Гласувай:
4



1. yotovava - Отдавна не съм пътувала с БДЖ,
22.09.2011 17:06
ползвам автобуси, но поначало не пътувам толкова често.
Това, което прочетох и видях, е наистина трагично.

цитирай
2. анонимен - BGrail.eu
22.09.2011 17:39
Поздравления Дарко за вашата смелост. Писмото ви вече е и в нашия форум: http://www.bgrail.eu/vp14172.html#p14172
цитирай
3. анонимен - за Дарко
11.10.2011 16:26
Дарко, кондуктора с право ви казва за вагоните, по точно къде и как може във вашия случай/вашето пътуване/ да си намерите места.
за жалбата:пише се жалба до изпълнителен директор бдж,като се описват причините поради които пишете тази жалба.в жалбата прилагате и копие на билетите с които сте пътували.задавате и въпроса за обещитение.ще Ви отговорят до месец. приятно пътуване.
цитирай
Търсене