Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.09.2011 12:52 - Нагла кражба на гориво в БДЖ
Автор: rail Категория: Други   
Прочетен: 8273 Коментари: 11 Гласове:
2

Последна промяна: 19.09.2011 15:59

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Представяме ви писмо на Георги Колев, получено на имейл адреса на Блогът за железници (rail.blog@abv.bg).


С това писмо искам да покажа, как постоянно и нагло се краде в БДЖ. Следващия път ще взема телефон с камера и ще ви изпратя и видеоклип.  На 12 септември около 17.00ч в гр. Пловдив пътувах от бул. Карловско шосе към ул. Георги Бенев. Бяхме колеги с две коли. Пред нас се пусна бариерата на ж п прелеза. След около 10 минути пред нас на бариерата спря червен дизелов локомотив, без прикачени вагони. От кабината долу слезе един човек, а отгоре машиниста взе да му подава десетлитрови ПВЦ бутилки, около 10 на брой. Този долу ги ловеше и ги предаваше на около 40-годишната прелезо-пазачка, една такава дребна, руса, къдрава жена, която ги подреждаше вътре в стаичката си.

Това в бутилките беше с белезникаво- жълт цвят. Предполагам, че е гориво и не вярвам да е минерална вода от чешмата на близкия курорт Хисаря. Обаче няма да се учудя, ако от БДЖ да се опитат да ни убедят, че е вода за пиене "Девин". Около 40 автомобила изчакахме прилежно крадците да си свършат работата, след което локомотивът се дръпна и вдигнаха бариерата.

Работя в района и този случай не е единичен. Впечатлява ме наглостта на извършителите. На менение съм, че ако се сложи видеонаблюдение на този прелез, те лесно ще бъдат изловени. Движенията им бяха отработени и спокойни, бих казал рутинни. Дано някой се трогне и направи така, че тия кражби да престанат. Или поне да не са толкова нагли- посред бял ден и със спиране на движението.



Гласувай:
2



1. анонимен - Това и аз съм го виждал в Пловдив
19.09.2011 14:25
Наистина са супер нагли тия. Явно мястото им е удобно после да дойдат с кола и да си вземат горивото. Аман от такима кокошкари!
цитирай
2. анонимен - abe ohlyuvi poglerdnete oniya k...
19.09.2011 15:15
abe ohlyuvi poglerdnete oniya kolko kradat ne gleday tozi koyto nyama,a telefon sis kamera kogato vzemes zasto ne ides da snimas oniya gore izlagate se
цитирай
3. анонимен - Овчаров
20.09.2011 11:24
Г-не, не Ви знам името но ще Ви прилича да се казвате Овчаров (не Румен). Щом толкоз овчи Вие и още 40 други от Вашият род сте гледали подобна кражба на живо по сред бял ден, значи крадците са добри психолози и познават овчия нрав на публиката и за това ще продължават да крадат
цитирай
4. injir - I, , malkite, , i, , golemite, , kr...
20.09.2011 12:15
I ,,malkite,, i ,,golemite,, kradat... Socializmyt prodyljava v dyrjavata...
цитирай
5. анонимен - това не е било гориво;това е смазка ...
23.09.2011 16:59
това не е било гориво;това е смазка за бариерните механизми.
цитирай
6. анонимен - Нещастни железничари
27.09.2011 13:57
Господин Колев, тубите които сте видели да се свалят са пълни с вода , не минерална . От юли 2010 на прелеза няма вода. Железницата не може да отдели пари за да се реши проблема . На прелеза работят основно жени , не могат да пикат под дървото и затова е необходима вода за тоалетната . А на Господин Варуджиян мога да кажа , че за 33-годишния си стаж в железниците не съм виждал по-некадърен железничар . Справка разпределителна гара Пловдив . Като видяха , че не става нищо от него го направих приятел на железниците . Имаше офис на гара Филипово с всички екстри но като падна правителството на НДСВ изчезна и той. И сега пише глупости по блоговете .
цитирай
7. анонимен - КОЛЕЖКЕ ТИ КАКВА ВОДА ИСКАШ ТОПЛА ...
27.09.2011 18:22
КОЛЕЖКЕ ТИ КАКВА ВОДА ИСКАШ ТОПЛА ИЛИ СТУДЕНА.
АЗ ХОДЯ НА РАБОТА НОСЯ СИ ВОДА ЗА ПИЕНЕ , СВЪРШВАМ ДЕЖУРСТВОТО И СИ ОТИВАМ. ТАМ ПО ПЛОВДИВ КЪПЕТЕ ЛИ СЕ.
цитирай
8. анонимен - ох, аман, аман!
28.09.2011 13:02
Аз съм този, който видя с очите си случката. А кой е Господин Варуджиян и какъв е тоя негов 33 годишен стаж - въобще не ми дреме. А връзката с НДСВ и с пИкането на прелезопазачките ми показва,че нечия дъска хлопа. Вода има на 50 метра от прелеза, в склада за теракот. Не е нужно БДЖ да я доставя с дизелови локомотиви. Икономически неизгодно е.
цитирай
9. анонимен - Леле мале
30.09.2011 14:02
Господин Очевидец,като видя кражбата,защо не обади в полицията,ами пишеш по блоговете.В склада за теракот сигурно си имат водомер и никой няма да дава вода на държавна фирма за мерси. Апропо,ако някой от рьководството на железниците мислеше за икономическа изгода нямаше да има администрация, като за световно.
цитирай
10. анонимен - Dadanene
09.01.2012 20:50
абе вие в ред ли сте? Нафтттттата в дизеловите локомотиви е ЧЕРВЕНА боядисана е заради такива малоумни шашъци ! А какво му пречеше на очевидеца да се обади в полицията? Всички знаем ,че сега полицията не спи ,а пише много точки...
цитирай
11. анонимен - ?!?!!!
13.05.2012 17:57
Колев ли си, тъпан ли си...
Прелеза на км.0+740 /където нищо нередно не си видял/ е без капка вода от 2010 г. по вина на кой ли не, но не и по вина на прелезопазачките или служители на жпг ФП . От време на време /когато има възможност/ дежурните от гарата ч/р дизела на стъкларския завод или на БДЖ, когато същия прави маневра около прелеза им се пращат и туби с вода. Жените си купуват туби с минерална вода за пиене. Тази ползват за миене на ръце, кафеварка, пепелник..., за тоалетната /която е с тоалетна чиния и иска поддръжка и вода/ и за минимална хигиена на прелезопазачницата вътре. Не могат да обикалят наоколо и да се молят за вода, защото няма кой да им дава по 10 туби на седмица, и защото нямат право да напускат прелеза.
Ще ви кажа и друго - преди да давате квалификации и недостоверни информации, същите трябва да са сигурни и проверени. Да бяхте отишъл на място, да проверите тубите, да се обатите в полицията и т.н. Ако утре аз ви видя да излизате от някъде с подозрително голям чувал, туби с течност; да прехвърляте нещо от един в друг багажник на подозрително за мен място или друга ситуация и без да съм абсолютно сигурен, ви обвиня в нагла кражба? Моля ви се! Не ви пожелавам да работите в такива условия. Това, че сте видели нещо, от разстояние, без да проверите лично, посред бял ден на оживено място не ви дава правото да клеветите хората. Не смятате ли, че под надлеза, където е по-закътано и също минават локомотиви не е по-добро място за кражба, а ще го направят пред вас? Не обвинявайте хората несправедливо, не всички са еднакви.
цитирай
Търсене