Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.09.2011 14:58 - Планът за преструктуриране на БДЖ в Balkanleaks
Автор: rail Категория: Други   
Прочетен: 4518 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 07.09.2011 15:05

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Представяме ви писмо на Варужан Апелян, получено на имейл адреса на Блогът за железници (rail.blog@abv.bg).

Пиша ви поредното си писмо-коментар, във връзка с едно изключително впечатляващо и интересно събитие за железопътното общество в България - БДЖ в Balkanleaks.

Днес, докато преглеждах личния си профил в Facebook, мой FB приятел ми изпрати лично съобщение с линк към Balkanleaks. Очаквах да прочета за поредния скандал, схема за източване или разстрелян делфин... Вместо това намерих публикувани два файла с пълната версия на Планът за преструктуриране и финансово стабилизиране на БДЖ. 

Не можех да повярвам на очите си!

Същия този план, за който говорят във всяко свое интервю на Йордан Недев и Владимир Владимиров. Планът, за който лично и неколкократно по време на пресконференции на БДЖ, съм молил да бъде публикуван на страницата на БДЖ... за който, публично ми беше обещавано от директори на най-високо ниво, че ще бъде публикуван в съвсем кратки срокове, но който план и до ден днешен не се е появи в официалната страница на БДЖ.

Днес в страницата на БДЖ (http://bdz.bg/p.php?id=aboutstats6) може да се намерят единствено финансовите резултати от годишните финансови отчети за 2006г. (през останалото време не е ли извършвана стопанска дейност!?).

Планът за преструктуриране и финансово стабилизиране на БДЖ, е същият, за който председателят на железопътните синдикати Петър Бунев каза, че се крие от ръководството на БДЖ и министерството на транспорта и се представя пред обществото - "на час по лъжичка". Планът, от който зависи бъдещето на държавните железници и реализацията, на който ще се плати от редовия български данъкоплатец.

Не мога да не мисля, че някой от ръководните кадри на БДЖ го е предоставил за публикуване в Balkanleaks (според думите на запознати, освен директорите други не са имали достъп до подробната му версия).

На линк: http://www.balkanleaks.eu/en/planbdz.html всеки от вас може свободно да го изтегли в два pdf файла. Той съдържа 128 страници с подробна информация за финансови показатели на БДЖ, стратегически приоритети, мерки за преструктуриране и финасово стабилизиране и прогнози за периода до 2016 г. Вторият файл (стр. 127-128) съдържа финансовите показатели на дружеството за периода 2005 - 2011г. и отражението на планът върху тяхното изменение.

В заключение, желая задочно да благодаря на човека, който е предоставил на Balkanleaks този общественоважен документ и да го помоля да разпореди публикуването му на официалната интернет страница на БДЖ, където трябва да стои.

Приятно четене!




Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене