Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.06.2011 23:37 - Оплакване от превозна бригада на влак 2654
Автор: rail Категория: Други   
Прочетен: 8307 Коментари: 11 Гласове:
1

Последна промяна: 12.11.2011 13:54


Представяме ви писмо на Петър Маринов, получено на имейл адреса на Блогът за железници (rail.blog@abv.bg).

Здравейте и от мен. Пиша на Блогът за железници, за да направя оплакване от превозната бригада на влак 2654 (Варна - Горна Оряховица - Плевен) на 13.06.2011 - понеделник, за това че въпреки че съм ЖП служител и пътувам без служба от Варна до Шумен. Те започнаха да се държат нагло, арогантно и унизително с мен, защото картата ми е само за 2-ра класа, а пътувах в 1-ва, но до колкото знам, като се пътува без служба имат право локомотивните бригади да са в 1-ва класа и за първи път ми се случи да не ми направят такъв проблем.

Дори и да нямам право на 1-ва класа и без служба, не мисля, че е това начина да ми го кажат, а и ме дискриминираха, за това че съм бил нов в железницата и недостатъчно добре подготвен за професията си, без изобщо да ме познават. До колкото знам превозната бригада, също като локомотивната е Горно Оряховска, и се сменят в Горна Оряховица, така че това са тези, които са в участъка от Варна до Горна Оряховица.




Гласувай:
1


Вълнообразно


1. анонимен - здр.
03.07.2011 13:11
здр.колега.в 1 кл.се пътува с заверен пътен лист и обр 922 жл.може да си нямал тея работи.много работи може да кажеш.и аз ги гоня без тея документи.може да си пътувал по лична работа а да викаш без служба.извинявай ако има нещо.
цитирай
2. анонимен - до г-н Маринов Не Ви познавам, не ...
03.07.2011 14:43
до г-н Маринов
Не Ви познавам,не знам какво точно работите в БДЖ или НКЖИ,но от това което сте написали разбирам ,че превозната бригада си е свършила работата правилно.Запознайте се много внимателно кога и при какви условия машинисти имат право да пътуват във 1 класа и какви документи трябва да покажат!!!
цитирай
3. анонимен - ----
04.07.2011 11:04
Добре, но не беше това начина да ми го кажат, можеха малко по-културно да ми го кажат, без да се държат арогантно и да ме нападат, обиждат и унижават, като ми намекват, че не съм бил годен за работата си поради една или друга причина, без първо изобщо да ме познават и второ без да имат право да изказват мнение за това. И другото което е че много пъти съм виждал да ги оставят в 1-ва класа хора, които изобщо не са за там, само защото били хора на тоя или оня. Според вас това редно ли е?
цитирай
4. анонимен - Директор в ИАЖА
05.07.2011 17:48
Напълно подкрепям предните 2 мнения.
цитирай
5. анонимен - danakoplatec
22.11.2011 18:33
A za6to to4no tam trqbva da patuva ? Nali i 2- ta klasa e za hora !!!
цитирай
6. анонимен - danakoplatec
22.11.2011 18:35
Osven tova tozi ,deto hlen4i za 1- ta klasa, dali 6te ima smelostta da u4astva v sta4kata, a ne samo da pi6e anonimni donosi ???
цитирай
7. asko73 - hi
09.12.2011 08:30
Пешо,там където нети е работата,просто неси я търси.Там работа нямаш.
цитирай
8. анонимен - Запознат със случая!!!
09.12.2011 15:23
С риск да се повторя и да стана банален, пак ще кажа че не са били малко случаите, в които се оставят да пътуват в първа класа ЖП служители, след като нямат право там да пътуват, и единственото с което са повече от мен, че им се позволява това, е че имат повече връзки най-вече с превозните бригади. В стачката няма да участвам, защото за разлика от повечето хора тук, аз мога и да работя в железницата, но мога и да не работя там, и за това напуснах сам, след като се убедих с колко боклуци ежедневно се сблъсквам там като тази въпросната превозна бригада, както и хора описани в други статии в този блогерски сайт. А причината да искам да съм в първа класа, е че във втора беше супер претъпкано в целия влак, още повече че беше в началото на летния сезон и на лятната изпитна сесия на студентите, както и кандидат студентската, и не искам разни селяндурчета, които нямат елементарна култура и възпитание, да ми се блъскат и да ми надуват главата, иначе и в двете класи е почти еднаква мизерията и ако не беше толкова натъпкан влака, щях да си стоя във втора класа. И друго което искам на всяка цена да отбележа е, че някога без проблем са можели да пътуват машинисти и помощници в първа класа, но са го отменили, точно за да ги карат да доплащат за първа класа, когато искат тишина и спокойствие, и по този начин да се пълнят бездънни ями!!!!!!
цитирай
9. анонимен - Напълно подкрепям последното мнение
10.12.2011 13:47
Ето, че както и да въртим и сучем нещата все до едно и също опираме, описано и в другите статии в този сайт, а именно: пълнене на бездънните ями в железницата като се доплаща за щяло и нещяло, а насреща минимално качество на услугата, претъпканите влакове, заради недостатъчно вагони, и просташкото отношение на ЖП служителите към пътниците. Е след като тези неща са на лице в железницата вече повече от 20 години, как очаквате да не е на загуба, да няма съкращения и да няма значителен отлив на пътници и товари?
цитирай
10. анонимен - Велико, писна ни от теб!
05.02.2012 12:11
С право колегите са те изритали от там, за където ти миришат краката! А за това, че са ти казали, че си некадърник, явно са били много прозорливи!
цитирай
11. анонимен - И защо ви е писнало от този човек?
07.02.2012 17:14
Не знам кой си под анонимния 10, написал последния коментар, както и кой е този Велико, но само едно ще ви кажа. Последните 2 коментара преди твоя (анонимен 8 и анонимен 9) са напълно прави. Не знам колко прозорливи могат да бъдат едни прости кондуктори, че да определят кой какъв и за какво става или не става, колко знае и колко е кадърен, но само ще кажа че тия Горно Оряховските бригади прекаляват от всякъде, защото вече има и други оплаквания срещу превозни, дори и локомотивни Горнооряховски бригади, и само в блогерски сайт има поне още едно такова оплакване, което е от преди няма и 1 седмица. А пък кой те знае тебе ти пък колко си "кадърен", че тръгваш да определяш другите какви са. В тази железница, а и не само в нея, в цялата държава, в над 90 процента от случаите "крадеца казва, дръжте крадеца" или "усрания вика: той е усран", че и тука е същата работа, а именно най-некадърните, които за нищо не стават и си го знаят, но са на дадена длъжност само и единствено заради връзките си, се заяждат дори и с най-кадърните, че те са некадърни, което не е нищо друго освен избиване на комплекси, но му се вижда вече края на това.
цитирай
Търсене