Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.03.2011 13:36 - 3 вагона за 2-ма души ...
Автор: rail Категория: Други   
Прочетен: 5531 Коментари: 6 Гласове:
1

Последна промяна: 02.03.2011 13:42


Представяме ви писмото на Георги Господинов от Петрич, получено на имейл адреса на Блогът за железници (rail.blog@abv.bg).     

      Здравейте ! Чета отдавна вашия блог и ето, че реших да ви пиша и аз. Нямам кой знае какви оплаквания към момента от услугите на държавния превозвач - БДЖ, но понякога и малките недоглеждания дразнят редовия пътник. На 28 Февруари пътувах с новият бърз влак със задължителна резервация "СТРУМА" от Петрич към София. Няма да описвам неудобството от прекачването с 2 големи сака на Генерал Тодоров - в подобно положение бяхме около 20 души от Петрич, които пътувахме с вагона към Генерал Тодоров, за да хванем въпросния влак, но през цялото време се успокоявах, че може би Петрич е прекалено малък град и не заслужава директни вагони или цяла композиция от подобен експресен тип влак и трафика от Кулата към София е многократно по-голям. Щом видях 3-те вагона на Генерал Тодоров си помислих, че сигурно 2 от тях са пълни целите с пътници от Кулата и в един ще се намери място и за нас "малцинството" от Петрич. Но, уви - лично се разходих из влака и тъй като позапомних пътниците от Петрич ,по обясними причини, трябва да ви съобщя моята изненада - от Кулата пътуваха цели двама души към София. 3 вагона от Кулата за 2-ма души. А 20 от Петрич се прехвърляха. Маркетинг ли е, стратегия ли е, не знам каво е това - но някой определено е допуснал много дълбока грешка като е пуснал този влак вместо до Петрич до някаква си Кулата, която, ако не беше гранично село - едва ли някой щеше да го знае дори в България.

      Моля ви, чрез вас, ако е възможно да се обърнем към БДЖ или ако трябва дори към Александър Цветков - министър на транспорта и съобщенията и да повдигнем този въпрос: "Кому е нужен експресен влак до Кулата" ? И нека има, ама Петричани защо не заслужаваме ? Не, че да се хвалим, ама сме по-голям град от Сандански по данните на ЕСГРАОН !

Благодаря, предварително.

 


Тагове:   БДЖ,


Гласувай:
1



1. анонимен - Знам го този влак
06.03.2011 13:48
Знам го този влак, ама наистина ли е "Кулата експрес", а не "Петрич експрес" и пътува за някакво село вместо до Петрич ? Че то е грехота да спира дори на това село, а то цял влак пуснали до там, а петричани да се прекачват ! БДЖ пак спят...
цитирай
2. анонимен - Пиши на БДЖ
09.03.2011 23:19
Изпрати писмо на bdz@bdz.bg.
Това им е официалния имейл.
цитирай
3. анонимен - Георги Господинов
10.03.2011 01:09
Ами затова пиша тук - до колкото знам от блога имат "по-топла" връзка с жп институциите и когато подобни жалби са публични и се виждат от всички - от БДЖ щат не щат ще ги вземат насериозно !!!
цитирай
4. анонимен - Пиши на БДЖ
10.03.2011 21:11
Не ми се вярва ако видят оплакване тук да вземат мерки.По - добре им пишете на посочения от мен имейл, понеже са длъжни да Ви отговорят.
цитирай
5. анонимен - Главите ни са в пясъка или главите ни са празни?
11.03.2011 16:06
Фен съм на железниците от дете, като ученик си направих върху гардероба гара с два товарни и един пътнически влак, още си ги пазя. И до сега (вече съм 60-годишен) нещо трепва в мен като чуя потракването на колелата на влака в покрайнините на града. И ми е мъчно за влаковете. Мъчно ми е, че от безхаберие съсипваме цял отрасъл. А решението е толкова просто! Вижте автогарите - блестят от чистота; вижте билетопродавачките колко са отзивчиви; вижте автобусите - лукс!... Истинско удоволствие е да пътуваш с Митсубиши от Търговище до София, например. И не омръзва, защото продължава само 4.5 часа.
Посрещах близка роднина на гара Търговище през декември. Чакалнята - очукана и студена. Часът на пристигане на влака отмина в тишина. По едно време гъгнив глас измърмори нещо по радиоуредбата, от което трябваше да се досетим че се съобщава за пристигането на закъснелия вече влак. Излязох на перона - непочистено, сняг над глезените. Влакът пристигна. Мощната машина 4000 конски сили теглеше 6 почти празни вагона. Подадох ръка на гостенката да слезе. "Не ме хващай, доста мръсна съм" - смутено каза тя...
Сещам се и за един друг случай - през лятото на гара Плевен се качих на влак, който два часа не потегли. При пълно мълчание на гаровата радиоуредба. На първия час от чакането, от човек на човек се разнесе мълвата, че локомотивът бил повреден и чакат друг "от някъде".
Такова безхаберие, такава безотговорност, такова бездушие, такъв социалистически манталитет - едва ли има другаде, както в БДЖ!
Ако автобусните превози и автогарите бяха останали държавни - и там щеше да е същото. Но те са частни! А българинът е христоматиен индивидуалист и егоист. Общото - държавното, кооперативното, колективното - е обречено в България неминуемо на провал. Конфуцианството е непонятно за българина.
Извод? Ако железниците не се приватизират час по-скоро, те са обречени на фалит! Това не го виждат ли тези, които ни управляват, или се правят е не го виждат?
цитирай
6. анонимен - STRATEGIA ZA NACIONALNA SIGURNOST
22.09.2011 03:41
SAMO EDNO PREDLOJENIE : VSICHKI OT PRAVITELSTVOTO DA PUTUVAT DO VSEKI PUNKT ZA SLUJEBNO POSESHTENIE SAMO S VLAK. TOVA DA E ZADULJITELNO I ZA DEPUTATI I ONIA OT PRZIDENSTVOTO!!! shte se ubedieni,che za 1-2 godini shte se vurne starata slava na chudesnite BDJ !!!!
цитирай
Търсене