Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.12.2010 14:50 - Шуробаджанащината в БДЖ
Автор: rail Категория: Други   
Прочетен: 27612 Коментари: 39 Гласове:
2

Последна промяна: 01.12.2010 15:20


Представяме ви писмото на И. И, получено на имейл адреса на Блогът за железници (rail.blog@abv.bg). Поради съображения за сигурност името на читателя не е публикувано.

УВАЖАЕМИ ГОСПОДА,

Много съм огорчен от случващото се в БДЖ в момента, в частност Поделение за пътнически превози Горна Оряховица. През месец Август 2010 година в ППП Горна Оряховица бе назначена служителка в отдел „Експлоатация” като Инспектор , веднага след завършване на висше си образование в град Русе, като същата няма никакъв стаж в системата на БДЖ и забележете, без да има никакво уведомление за наличието на вакантната длъжност.

През месец Октомври 2010 г. на длъжността „Началник превозна служба гр. Левски” бе назначен служител без висше образование, в нарушение на изискването – висше образование за длъжността, при наличие на няколко кандидати с висше образование за това.

Преди време аз кандидатствах за определена длъжност, но бе отказана поради факта че не съм имал достатъчно стаж за нея, въпреки висшето ми образование и непрекъснатия ми стаж в БДЖ / не малък и то/.

На практика се получава така, че със си загубил времето за завършване на висше образование, при положение,  че в БДЖ служителите с няколко месечен професионален курс се назаначават с предимство пред хората с висше образование от университет.

В нито едно от поделенията на Горна Оряховица, никога не се изкарват на общо достояние вакантните длъжности с цел правилния и точен подбор на персонала. Първо се обещава на някого длъжноста и чак после се подхвърля, че тази длъжност е вакантна.

Преди , сега и винаги ще е така в БДЖ-то, ако имаш връзки просперираш, ако ли не по- добре си върви във вкъщи. До кога питам аз ? За това БДЖ е на това положение - може да не си можещ , но щом си наш човек те назначавеме.

Призовам нашите бъдещи деца и близки да не ходят да учат пет- шест години за магистри инженери във Висшето транспортно училище „Тодор Каблешков”. Да не си губяг времето, защото пак няма да ги назаначат, хората с курсове / респ. с връзки/ са по-важни.




Гласувай:
2



1. анонимен - ЯВНО ВСИЧКО Е ФАЛШИВО В ТАЗИ ДЪРЖ...
01.12.2010 15:23
ЯВНО ВСИЧКО Е ФАЛШИВО В ТАЗИ ДЪРЖАВА.
цитирай
2. анонимен - нико
01.12.2010 15:52
Ама не се безпокой,не само в БДЖ е така! Мога да ти цитирам още-Спортния тотализатор.Български пощи с поделенията си, НАП, Всички видове агенции и де още се сетиш за държавно или полу държавно предприятие или институция. Принципа в момента е следния-първо се назначават членовете на ГЕРБ,след това техните ближизадници и поддържници,след това идва ред -назначените да си назначат близките,любовниците си,шуробаджанаците и техни близки. Никой никого не пита какво образование има или колко стаж(това е отживелица от миналото цпоред другарите от ГЕРБ) Те казват че трябва да се назначават млади и енергични хора,с което прикриват своеволията си. Ама това че не знаят нищо и не са виждали нищо -не е важно (погледнете последния случай с госпойца Калина Георгиева) пък и колко още.... Ами не е ли същото и с министрите им ? То бива бива ,ама такава башибозущина не е било никога. Не че предните не го правеха ама то при тях беше цвете. Та да се върнем на приказката си. Учени,можещи и знаещи хора на Боко и хунтата му -не им трябват,Трябват им -НАШИ хора да ги уредим -докато сме на власт. Само едно забравят,че времето им тече обратно и се скъсява и че после със сигурност ,ще трябва да отговарят за деянията си. Само че тъжното е че България се досъсипва и ние ставаме с всеки изминал ден по добри ,бели аборигени !!!!!
цитирай
3. анонимен - В.
01.12.2010 16:10
Колеги, ако тези случаи са верни и някой от четящите знае повече, моля да го напише в коментарите за да се извърши независима проверка!
цитирай
4. анонимен - До 3
01.12.2010 17:08
Уволнени 14 директори на пщите в страната ( от 28) и то на големи поделения като Варна ,Бургас,Пловдив,Русе,Шумен,Ямбол и т.н. Поделения печеливши сголеми приходи към Български пощи. Уволнени заедно с главните си счетоводители и то без административни и стопански нарушения,хора с голям трудов стаж и опит. На тяхно място слжиха хора на ГЕРБ и техни близки.Хора не виждали и влизали в поща. Срамота. Всичко може да се провери много лесно и най важно е истина. Как мисли Б.Борисов? Ще гласуват ли хората за него и партията му на следващите избори ? Напълниха се държ.структури с некадърници.
цитирай
5. анонимен - Лора
01.12.2010 22:03
През лятото синът ми, който също е завършил Тодор Каблешков пита за работа в БДЖ и му казаха, че поради предстоящите съкращения не назначавали "външни" на БДЖ. Как е възможно тази новоназначена служителка-инспекторка в да е "вътрешна" след като няма и ден стаж в БДЖ!? Скандално е!
цитирай
6. анонимен - Шуробаджанищина? Да,ама не,или да?
02.12.2010 15:20
А бе,вие,след като завършите рабфага и веднага решихте,че ще седнете на дипломите си и ще правите НИЩО!Мнооого колеги имам такива,знам,че след като завършиха пак са си едно гоооолямо нищо,ама пък претенциите им се увеличиха!Интересното е,че завършват все хора,меко казано с психически отклонения!Не знам как ги пускат да учат,след като са малоумни но ги пускат.И завършват.Преписват,плащат си,тяхна работа!А това че ГЕРБ си слагаът свои навсякъде е факт! Чакам момента,когато ще се наааакат хубавичката,та да видя Бойковата физиономия.Ама тя тогава ще е доволно НАХРАНЕНА И МАЗНА!
цитирай
7. анонимен - Искрено съчуствам на този човек. ...
05.12.2010 13:11
Искрено съчуствам на този човек. Положил е усилия в продължение на пет години и накрая БДЖ му слага един ... а някоя директорска любовница или роднина ще се прави, че работи и ще взима заплата. Каже те ми как да се оправи жп-то и дори държавата, като с такива нагласени назначения накараха младите българи да не вярват в реализацията си и да напускат родината.

цитирай
8. анонимен - @7
05.12.2010 21:19
Да бяха само любовниците с мед да ги помажеш. Цели семейства са БДЖ, мъже, жени, деца и дори внуци. Механизмът е елементарен, някой от семейството става началник и назначава хората от семействата на друг началник в своя сектор. Реципрочно другия началник назначава хора от семейството на началника, който е оправил неговите хора!
цитирай
9. анонимен - тъжно е,,,,
05.12.2010 22:09
Тъжна е историята........Къде е Паисии...какво щеше да каже Левски.....
Къде са синдикатите....които защитават правата на обикновения човек.......
Все въпроси без отговор.....
тъжно е....какво му остава на българина,освен да си легализира дипломата и да си търси работа в ........правова държава.......
цитирай
10. анонимен - ББ
06.12.2010 14:11
Как се казва този шеф на поделението в Горна Оряховица? Напишете нещо повече за автобиографията му!
цитирай
11. анонимен - МИСЛЯ ЧЕ В МОМЕНТА ШЕФ Е МИТКО МИШЕВ
06.12.2010 16:14
МИСЛЯ ЧЕ В МОМЕНТА ШЕФ Е МИТКО МИШЕВ
цитирай
12. анонимен - Зарата
07.12.2010 14:30
БДЖ е пълно с висококвалифицирани кадри , а шуробаджанащината е само в поделението за пътнически превози в Горна Оряховица :))
В Стара Загора заместник началника на регионален център за пътнически преози и началника на превозната служба са със средно образование от шлосерско училище.
цитирай
13. анонимен - Зарата
12.12.2010 23:04
Искам да попитам,кой дава правото на г-н Иван Добрев,служител в отдел ,,Пътнически" ППП Пловдив,като използва длъжността си ,която заема, да изнася служебна информация за определени служители,с което си поведение вреди на работещите колеги,като самият той измисля разни преписки, с които се наказват едни и същи колеги,като всичко това споделя с Дарина Иванова, нач.влак Ст.Загора, с която има интимна връзка.И как същата госпожа,която използва наркотични вещества,поради това, че не е добре с нервите,което е евидимо от поведението и, се издигна до длъжността ,,Инструктор"? Това ли са елитните служители на БДЖ, и защо Директара на ППП Пловдив не взема никакви мерки за безобразието на тези служители,да не говорим какво правят пък приятелите на Добрев в другите служби!Никой не му дава правото да оставя децата ни без хляб!
цитирай
14. анонимен - Зара, грешиш! Даринка не си ляга с ...
13.12.2010 13:54
Зара, грешиш! Даринка не си ляга с Ванчо Добрев, друг е обекта на любовта и от Пловдив. Впрочем Даринка и г-н Игнатов изкараха ли ПЖИ или са още с курсове?
цитирай
15. анонимен - Любке, взимай си редовно хапчет...
13.12.2010 22:24
Любке, взимай си редовно хапчетата! Какво са ти виновни хората, че висшето дето си го купи за 15 000 лв не ти върши работа.
цитирай
16. анонимен - Любке, струва ми се че те яд че няма ...
13.12.2010 23:15
Любке, струва ми се че те яд че няма вече балъци които да ти плащат дипломите и заемите! На твое място бих се притеснил за делата които ще последват и трябва да ги плащаш. Каквото и да пишеш по форумите - ти си оставаш нещасница.
цитирай
17. анонимен - НА КОЙТО МУ Е КЪС АКЪЛА МУ Е ДЪЛБОК ...
13.12.2010 23:20
НА КОЙТО МУ Е КЪС АКЪЛА МУ Е ДЪЛБОК ДЖОБА!!!
цитирай
18. анонимен - МИСЛЯ ЧЕ В МОМЕНТА ШЕФ Е МИТКО МИШ...
13.12.2010 23:35
анонимен написа:
МИСЛЯ ЧЕ В МОМЕНТА ШЕФ Е МИТКО МИШЕВ

Мишев е свястен човек, това влечуго Люба първо го питайте защо е лежало на четвърти километър в София, и как си взима психо тестовете, и защо си взима все от Шумен документ че не се води на отчет. С какво право я пускат да работи в сигурността на движението като тя самата е заплаха както за себеси, така и пътниците. Тук стана интересно, май тя самата се възползва от системата !!!
цитирай
19. анонимен - Човекът предявил вече обвинение към Болния мозък.
14.12.2010 00:46
Искам да се обърна до многоуважаемия читател в тази страница.
Страно как едно човече се жалва в поредния саит и разчита предимно на анонимките които пише до Дирекции и разни други инцтитуции, че виждате ли как е пренебрегнато и неможе да се реализира в живота. А зададохте ли си въпроса ''кой стои насреща Ви''?
Та същата тази Любов Янева, Зара, И. И., и така нататък с всякакви псевдоними стои едно лице- Любка Герова.
Жената която е изгонена от ППП Г.Оряховица и по-късно бе докарана, довлечена в системата на ППП - Пловдив с ходатайстване от Ромео - настоящ служител който спа по вратите на Директори, да се моли да я вземат на работа.
цитирай
20. анонимен - анонимен
14.12.2010 13:31
Заро неси измисляй ами се върни в психиятрията в Шумен! Не клевети другите а виж себе си !
цитирай
21. анонимен - Жената която е изгонена от ППП Г. ...
14.12.2010 16:26
анонимен написа:

Жената която е изгонена от ППП Г.Оряховица и по-късно бе докарана, довлечена в системата на ППП - Пловдив с ходатайстване от Ромео - настоящ служител който спа по вратите на Директори, да се моли да я вземат на работа.

Не е Ромео, а Розалио Павлов - дългогодишен началник влак от Пловдив известен с контактите си с голямото началство.
цитирай
22. анонимен - Вътрешен
14.12.2010 17:57
Синдикалните номера на Розалио с директорите са ясни, знае се колко прибира за тези услуги. Старозагорци да си кажат да ли не настъпиха Любка заради колегата с който тя живееше и който започна да им спира кранчетата за крадене. Неоспорим факт е че Любка завърши магистратурата във ВТУ и заслужава длъжност отговаряща на квалификацията и.
цитирай
23. анонимен - ...............
14.12.2010 20:31
Неоспорим факт е също че лицето Любка Герова е с психични отклонения и е лежала в психиатрия...Все пак на хора,които имат претенции на началнически позиции им се прави психо тест нали така????Точно тя на този тест ще се изложи,тя дори и за кондуктор не става.отиде във Варна и почна с интригите си,както и да краде левчетата на циганите по влаковете.Това на какво прилича ми кажете?????Жена с претенции че е нещо повече от другите а е една кръгла нула...това е тя Г-жа Герова....
цитирай
24. анонимен - митко мишев
15.12.2010 12:19
Митко Мишев е един от малкото останали професионалисти на директорски пост.За съжаление,той в момента е като бяла лястовица и се откроява от другите си колеги и на база професионализма си и на база преценката,която може да даде за екипа си.Така,че ако е назначил някой някъде за началник,то той наистина СТАВА за там!Въпреки образование и други фактори,който го може,значи действително го може!Като има толкова недоволни с купени дипломи,моят съвет е: реализирайте са на свободния пазар на труда и тук и в чужбина!След като сте кадърни и с ценз,това ще се оцени на друго място,като не можете пред Мишев да се класирате...изборът е ваш! Трендафил Акациев
цитирай
25. анонимен - по особено мнение
16.12.2010 12:18
Няма спор е г-н Мишев е професионалист и бих казал не лош ръководител. Но в антикризисните мерки на БДЖ, стриктно бе определено че ще се разчита на висококвалифицирани кадри, а не на хора с основно образование и 20 години стаж.Аз също съм завършил ВВТУ, но по никакъв начин не се купуваха дипломи тогава, всико беше военно, курсанти, маниери, държание и отношение и т.н. В Горна Оряховица всеки знае кой командва, едно лице уволнено преди време от БДЖ. Жалко за такива ръководители, които нямат мнение и правят това което им се разпореди.
цитирай
26. анонимен - В.
17.12.2010 23:56
Съжалявам, но не мога да се съглася с Акациев.
Всеки член на екип трябва да има минимални компетенции и качества преди да бъде номиниран! Нека Мишев да си избира хората от кандидатите с магистратури и чужди езици, ако имат опит в БДЖ добре, ако имат опит в чужди железници още по-добре - нека критериите са ясни при всеки подбор.
В ДП НК ЖИ отдавна има атестации на персонала и ясни критерии за професионално израстване, образование, стаж в системата, езикови компетенции, проявени качества по време на работа, наскоро имаше няколко конкурса.
За съжаление още не съм чул за каквито и да е конкурси в БДЖ! Всички знаем, че в ДП НК ЖИ има точкова система и всичко се отчита обективно, защо БДЖ не направят такава система питам аз?
цитирай
27. анонимен - Към В.
18.12.2010 15:02
Несте наясно с точковата система, не коментирайте!
Що се отнася за коментара на Акациев, човека е абсолютно прав.
Директора сам си подбира екип и преценя възможностите на кандидатите, а не всеки да се прави на експерт и да дава съвети кой кого да избира. Така че не е хубаво хора с купени дипломи да се жалват чак толкова много и да се опитват да налагат мнение кой да избират Директорите. Ако бях на мястото на Директора бих се съгласил да я назнача дори и без конкурс и ако не се справи, не само че ще я уволня но и ще я осъдя да заплати за пет години всички разходи направени от него за платеното и убочение ( ученически отпуск и заплати, направени като разход на предприятието)
" Сещам се за един инцидент прекрит на същото това ''инжинерче'' билет с маршрут Ямбол - Севлиево, та си мисля че мястото не и е в БДЖ а трябва да се пренасочи в НК ЖИ там има точкова система и най вече там строят пътища, говорим все пак за участъка Габрово - Севлиево да построи трасето, а защо не и до четвърти километър в София. Дет се вика : Да и е чистито новото назначение.
цитирай
28. анонимен - БИВШ ГЛАДЕН ЖЕЛЕЗНИЧАР
20.12.2010 19:25
Хайде стига сте се оплаквали.Аз съм работил това прочуто и известно поделение на БДЖ-то и то на средна ръководна длъжност.И сега изобщо не съжалявам че съм го напуснал.Защо всички си мислите,че света започва и свършва с БДЖ-то,па ако ще това да е ППП-Горна Оряховица ?!!!
Предпочитам да не казвам за тях нищо-защото са затворена страница за мен,сами си направете изводите.Железницата не е това,което искате да е и няма да стане такава в близките години.
цитирай
29. анонимен - Десен
21.12.2010 18:45
Колкото повече чета коментарите, толкова повече си мисля, че ако Костов преди десет години беше приватизирал БДЖ-то сега нямаше да четем тези абсурди, от които са потърпевши работещите в БДЖ и хората дръзнали да ползват БДЖ. Един се жалва от синдикалистите, другия иска без конкурси да назначава, сякаш жп-то му е бащиния. Всички си мислят, че са незаменими и все космоса пречи на ракетата им.
цитирай
30. анонимен - за назначенията - Тр.Акациев
23.12.2010 12:50
Обикновено,който назначава,той си носи и отговорността за това.жалкото е,че се освобождават хора професионалисти.Не знам а и не искам да знам амбициите на някои колеги,но за да кандидатсваш за определена длъжност,ЕДНО от условията е образованието.Не само то!не съм сигурен,ама си мисля,че за Началник превозна служба не се изисква висше образование....в чужбина ставаш мениджър с това какви резултати си показал в работата си: нещата са прости - ако го можеш,ръководиш,учиш другите на по добра производителност,ако не - даже и безброй дипломи да имаш,отпадаш....така,че като имаш интерес да ставаш шеф,просто покажи резултати!Тогава и г-н Мишев ще те забележи.
цитирай
31. анонимен - Izza от Горна
24.12.2010 16:02
Искам да Ви пожелая от сърце Весели Коледни и Новогодишни празници!

Бъдете оптимисти!Дано и на Вашата улица както се казва изгрее слънце!Радвам се че съм вън от тази семейна шуро-баджанашка фирма.Влязох във форума с идея да прочета нещо добро,а се оказа че навред е от лошо по лошо.Така е на Началници с ПУЦ :) не им трябват вишисти,защото ще им истине мястото.Но пък тези Началници са на по-големите Директори протежета....и така до безкрайност.Докато Ви има Вас да работите ,ще ги има и тях: измисленият синдикат и куп некадърни чиновници.

цитирай
32. анонимен - Истината за ППП "Горна Оряховица"
24.12.2010 17:28
Нищо не е забравено. Митко Мишев беше най-верния и послушен човек от обкръжението на Стефчо Събчев. Добре е да се знае, че за да се освободи място за Събчев през 2004 година махнаха Митко Байчев, който бе истински професионалист и невероятен човек. Стефчо Събчев започна да назначава своите марионетки и доносници и превърна службата в лично стопанство, където живееше като местен феодал със своята грозновата любовница.
цитирай
33. анонимен - Истината за ППП Г.Оряховица - нищо не е запомнено!
25.12.2010 22:28
Защо не се помни,примерно,че когато Събчев беше Директор,това поделение бе с най добри показатели?Не се помни и това,че Байчев продължи да работи в екип и със Събчев и с Мишев.Именно този екип направи и невъзможното,за да има и в момента някаква прилична пътническа дейност тук в държавата,където на железниците се гледа с неприязън и враждебност,като на някакво необходимо зло.Че сме харчели парите на данъкоплатците и пр.а кой купи и кой плаща новите мотриси? БДЖ,естествено,не държавата,не Милен Велчев и не Симеон Дянков.А иначе да не забравяме,че днес е Рождество!Пожелавам на всички вас крепко здраве и успехи при всички начинания!
цитирай
34. анонимен - Съмняваме при толкова жп админи...
27.12.2010 12:12
Съмняваме при толкова жп администрация да няма кой да напише едни нормални длъжностни характеристики, че да не четем такива идиотщини за най-голяма фирма в държавата. Нещата са от ясни по-ясни, колкото по-голям началник ставаш, толкова трябва да имаш по-висока квалификация. Например: Екипен отговорник - бакалавър, Отговорник на клон - магистър, Отговорник на направление - няколко магистратури или доктор.
цитирай
35. анонимен - Нали видяхте как замазаха истор...
27.12.2010 17:31
Нали видяхте как замазаха историята със купените за скрап спални вагони.Ами с пожара,дето изгоря влака-и там няма виновни шефове.
Най-лесно е някой БДЖ шеф,дето ги е ял и бъркал да се отърве с едно уволнение .Опраха пешкира долу ,работниците,дето са обслужвали влака.
То затова на БДЖ-то почнаха да му викат - Боже Докарай ни Живи !!!
цитирай
36. анонимен - Дъбовец
13.07.2011 02:12
Бързо забравихте, че в ПТП Горна Оряховица две години след пенсия работеше Петър Петров като зам. директор, сега е на граждански договор като консултант на директора и пак взема заплата, три години след пенсия.
цитирай
37. анонимен - Колеги, ако тези случаи са верни и ...
22.07.2011 02:45
анонимен написа:
Колеги, ако тези случаи са верни и някой от четящите знае повече, моля да го напише в коментарите за да се извърши независима проверка!

Колега ти в тухлената ли работиш,за Горна се знае това от време "оно",година напред се знае каде ще се оваканти място и кой ще го заеме........
цитирай
38. анонимен - ?
10.08.2011 14:23
В МОМЕНТА КОЙ Е ШЕФ НА ППП ПЛОВДИВ
цитирай
39. анонимен - BDZ-няма управия !
14.02.2012 16:13
По настоящем аз съм вече външен на системата на БДЖ благодарение на "обективния "подбор на кадри в ПС Русе и благодарение на това , че нямах някой зад гърба си ! И тук в блога мога да заявя най-честно и откровено тук в тази система никога образованието и това колко си добър в работата си не е било критерии за добър служител заслужаващ да заема дадената длъжност ( в моя случай кондуктор ) , а на почит са хората имащи някой зад себе си или както казаха по горе като имаш плитък ум да ти е дълбок джоба ! Не мисля че критерия трудов стаж би могъл да се приема като показател за компетентност , открито завявам , че тук в тази система има хора с по 20 години трудов стаж които не могат да напишат билет от спирка до спирка , да не говорим , че и една съкратена проба не могат да извършат . Но като са избрали да работят с хора които са некомпетентни но с много стаж и връзи да си чупят главите изгониха младите и кадърни хора а оставиха разни плужеци които ако аз съм един пътник във влака няма да си дам билета в никой случай , по простата причина , "кондуктора " изглежда и смърди ( буквално ) на клошар !!! Поговорката гласяща , че рибата се вмирисва от към главата не важи в БДЖ тук още на най-ниско ниво рибата е повече от фтасала !!! Щом тук на ниско се гледат прасета , варят се ракии мажат се прозорци за да се запази едно работно място при евентуално съкращение какво остава за по нагоре . Защото ако приемем , че дадена личност на висок пост днес е корумпирана замислете се аджеба , че е такава защото и когато е била дои кондуктор ( нали все пак има ерархия в израстването) е прибирал жълтите стотинки на циганетата. и в последствие в своето израстване е продължил да бъде такъв съответно се вдига и мизата под всякаква форма !!!
цитирай
Търсене