Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.10.2010 15:49 - Първият сняг в БДЖ
Автор: rail Категория: Други   
Прочетен: 4784 Коментари: 5 Гласове:
1

Последна промяна: 02.11.2010 15:56


Представяме ви писмото на Снежина Станчева, получено на имейл адреса на Блогът за железници (rail.blog@abv.bg).

Здравейте. Искам да ви споделя голямото си разочарование от пътуването ми през изминалата нощ  на27ми срещу 28ми Октомври 2010-та година, с нощният влак от Кардам за София. Аз специално го хванах от град Суворово в 22:58 до град София в 7:15. Бях чула преди дни по телевизията, че вече са пуснали отоплението във влаковете, а снощи , както и предните дни, чух за пореден път, че се очаква да вали сняг в половин България - така и стана - в София ни посрещна силен снеговалеж. Защо обаче не го посрещнах с добри чувства ? Защото БДЖ явно пак са забравили в кой сезон или (може би коя година !!)!се намират и за тях "първи сняг" няма ! 
Пътувах в ПЪРВА КЛАСА и измръзнах ! Срамота ! В момента съм с 38.3 градуса температура и сметка от 11.45 лв за прахчета и сиропи за простудни заболявания ! 

В каква държава живеем, добре, че има места като това, за да мога да се оплача и най-важното - публично да се вижда от всички хора ! Де да имаха смелостта и от БДЖ да отговорят публично по подобен начин, а защо не и тук?! ! ! 

Приятен ден ви желая и дано да нямате подобни студени преживявания в българските влакове като мен ! 



Гласувай:
1



1. анонимен - Тъжна, но добре позната картина
29.10.2010 15:20
Уважаема г-жо Станчева, както е казал писателя "мила родна картинка". Това, което Ви се е случило е резултат от 20 годишен криворазбран икономически и политически преход. Това е държавния монополист и превозвач, който обаче не осъзнава,че съдбата му ще бъде съвсем близка до тази на бившата въздухоплавателна компания "Балкан", която всички знаем как приключи безславно съществуването си. Апропо, това го чака и "БДЖ"-то!!!
цитирай
2. анонимен - Краси
29.10.2010 15:25
"Балкан" беше умишлено докаран до фалит. Твърдите ли, че и с БДЖ в момента се случва подобно нещо ?
цитирай
3. анонимен - колю колев
02.11.2010 13:32
уважаеми, разликата между бдж и балкан е огромна . бдж е превозвача на огромните народни маси, които са способни на какво ли не. факта че бдж и нк жи са най големия работодател в българия трябва да ви говори нещичко. хората, които работят там вземат ниски заплати , но в тези трудни времена, поне няма да ходят да просят.подобно е било и положението в братска америка през 30 години,на миналия век,хората са работили на големи стратегически обекти за по една чорба на ден и 1 долар.беезработицата е най големият цирей в едно общество. спасението е в повече такива фирми но цялата дейност да не толкова бюрократична.
цитирай
4. анонимен - Иван
30.11.2010 02:01
Току що попаднах на този блог за проблемите в БДЖ. Като се зачете човек и му става лошо за състоянието на националната ни железница. Докато се наканят да достроят магистрала Тракия, можеха спокойно да пуснат влакове в нормални часове до морето. Една година от управлението на ГЕРБ, аз не виждам нищо да се е подобрило в БДЖ, само планове, идеи (част от които безумни).
цитирай
5. анонимен - Цъкльо
22.02.2011 00:50
За последен път се возих във влак на БДЖ преди около 6 години - от тогава съм се зарекъл да не се кача на такъв.
Преживяването бе кошмарно, след едночасово лутане сред разкопаната Централна гара за малко да изтърва разтропаното и мръсно подобие на влак.
Като капак нещо приличащо на кондуктор ни се подхилкваше че сме си направили гимнастика и че било здравословно да тичаме по перона.
РЕДНО Е тези хрантутници да бъдат реорганизирани и да престанат да ядат от НАШИТЕ пари , от парите на всички данъкоплатци.
Не мога да изпитам съпричастност към работещите в БДЖ поради простата причина че стотиците милиони които са били хвърлени в тази фирма не са довели до никакъв резултат - а това са пари които е можело да бъдат използвани далеч по рационално.
Така че ако трябва да бъдат съкратени 6000 души - е нека това стане , те ако са кадърни ще си намерят работа, ако са некадърни , ами тогава не виждам смисъл да продължаваме да им плащаме заплати от НАШИЯ...
цитирай
Търсене