Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.04.2010 23:00 - ЖП блогър в Големият избор
Автор: rail Категория: Други   
Прочетен: 5875 Коментари: 8 Гласове:
4

Последна промяна: 01.05.2010 12:28


Представяме ви писмото на Христо Георгиев получено на имейл адреса на Блогът за железници (rail.blog@abv.bg).


Здравейте приятели от блога, дълго не ви бях писъл, не че съм ви забравил,а просто трупах информация и чаках да се случи нещо по различно в страната за да го опиша.

Преди няколко дни бяха избрани 13-те участника в реалити формата на Канал 1 "Големият избор", един от тези 13 се оказах аз (Христо Георгиев Гешов). Проблема който описах беше този на БДЖ, а той не е един, не са и два.

Заедно с вас приятели от блога бих искал да върна доверието на хората в тази институция и да накрам сегашното правителство да започне реформа, който е трябвало да започне преди мнооого време.

http://izbor.bnt.bg/blog/forum/viewtopic.php?f=6&t=17

Ето на този линк може да видите идеята ми,как виждам аз проблема и как предлагам да се разреши, тук само с една регистрация, която отнема по-малко от минута може да напишете своите впечатления и мнения, както и предложения по темата.

http://izbor.bnt.bg/blog/forum/viewtopic.php?f=6&t=32

Още един линк със статия написана от мен във форума на Големия избор, може да добавите и нея към тази статия или просто вие преценете.

Благодаря ви много. Ще се радвам да получа вашата подкрепа и искренно се надявам всички заедно да решим един от проблемите на страната ни.




Тагове:   оплаквания,


Гласувай:
4



1. анонимен - ПУРКО
02.05.2010 08:19
Здравей малкия! Мисля че това което предлагаш си е поредна фантазия.
Говориш за поредни харчения за сгради,да могат хора които незнаят защо идват
на работа,да спят там. Когато спрат излишните харчения,когато служителите
започнат да получават заслужените си пари и то не по малко от 1000 лв на месец,ще се оправят малко нещата.Една сервитьорка взима 600 лв,а ние взимаме по 400лв и то с хиляда изисквания.Къде е стимула се питам аз. Ето и сега има изпити,което е предпоставка за стрес,където се уреждат и някакви сметки отностно съкращенията. Познаи кой са от едната страна и кой от другата.Ако аз бях министър щях да искам закон в бдж.Щях да намаля персонала,тез дето са на ясла цял живот,навън,да поработят малко.В закона,всеки да знае колко и докога ще работи.Някои вижда ли се на 65г как ще я кара? Аз работя 30г в тая железница и не съм имал някаква облага.Тези на ясла освен че ги хрантутим,и жилища им дадохме и гаражи за колите си.Изобщо началник ли си,ядеш.пърдиш и се правиш на велик.И аз чета и слушам тука разни глупости,и псувам. Не ми се пише повече,тези истинските работници в БДЖ знаят за какво става дума.Иначе е похвално,че има деца интересуващи се от родните железници.Честит ден на труда на всички работещи колеги!
цитирай
2. анонимен - Пурко
02.05.2010 08:38
Ако успея да се пенсионирам,БДЖ само на снимка. Писнало ми е
да хрантутя колеги лежали цял живот,т.е началници.Лично мнение,
което не е миродавно!!!!!!!!!!!!!!!
цитирай
3. анонимен - отговор на пурко от христо георгиев
02.05.2010 21:13
здравей,в това видео нямах възможността да разкажа точните проблеми и решения,защото изискването беше да е дълго 2 мин.сам разбираш,че няма как да стане...за това искам да ти кажа каква е идеята ми,която ще защитавам в самото предаване.1 съкращаване на административен персонал,не може всеки кондуктор да си има началник,над него още един началник,200 счетоводителки и т.н.това е стъпка 1.2-ро искам БДЖ да ме компенсира за това,че аз стоя прав 2 часа и плащам редовен билет,а другите си седят мирно и кротко и плащат толкова колкото и аз-нали все пак всяка една институция трябва да мисли първо за потребителя,клиента,а не да мислим за себе си кой пост ще вземе и кой лев да свием.друго кеото искам е сигурност,не транспортна полиция да минат по 1 път във всеки вагон и айдее,искам персонала да е усмихнат,любезен с хубави дрехи,а не някакви смешни друпи,който са на фрапираща цена 300 лева,извинявай един официален хубав,оригинален мъжки костюм струва по-малко.друго,което искам да се промени е когато вляза най-вече в тоалетната да не се задушавам и да си стискам носа,искам чисти седалки купета с кошчета,ксам бюфет,все пак плщам билет а получавам кочина........надявам се сега ти е ясно за какво говоря.........
цитирай
4. анонимен - Пурко
03.05.2010 19:31
Младеж,аз съм лок-машинист с 30 годишен стаж в момента.Отлично знам за какво става дума.Само,че БДЖ не е само пътнишко движение. Има и товарно движение,което носи печалбите на отрасала:).Мога със сигурнос да кажа,че съкратения административен персонал е съвсем малък.Има местене на служби,а се съкращават работници,които зиме и лете работят. Има много какво да се каже.За корупцията пък не ми се говори.Има много колеги които само четат,нека и те напишат своите гледни точки. Аз пак ще повторя,ако даде господ да хвана пенсия за съвестния си труд които не е малко, БДЖ само на картина!
цитирай
5. анонимен - БДЖ е най-голямата държавна схема за източване след АЕЦ Белене
04.05.2010 10:29
Това е най абсурдната комунистическа фирма в държавата. Дават се безобразно големи пари за превози, което се ползва от все по-малко хора с цел да се подържат 20-30 хил. държавни служители, сред които партии да назначават своите членове, основно се занимаващисе не с добро обслужване, а с кражби и схеми за източване. Трябваше отдавна всичко това да се приватизира, вместо сега заради такива глупави държавни разходи да се увеличават здравните вноски и данъците.
цитирай
6. анонимен - БДЖ - за и против : Трендафил Акациев
04.05.2010 22:53
Не знам кой написа тук,че БДЖ е най голямата схема за източване,защо?Ако този който го твърди поне малко е пътувал с влак щеше да забележи,че за 20 години тук в БДЖ не се случи нищо - нищо като Цанков камък,магистрала Тракия и тям подобни класически недоразумения,наречени "строежа на века" или "жизненоважни обекти". Ама публикуваха източването на 127 млн.лева - резултат от одита на бДЖ.И това,че ги назначаваха все на ръководни длъжности хора,верни на партията,която управлява и резултата/ако не е кьорфишек за 127млн./ е истина, е вярно.За това сме на този хал - от всички в ЕС,само ние сме с най калпавите вагони,локомотиви....А ако приватизират железниците знаете ли какво ще стане: нещо като с БГА Балкан и Кремиковци - всичко ще отиде на скрап и железницата в България ще бъде един спомен в хората,които сега са наполовина живяли в комунизма и наполовина в така наречената демократична система!Нямаше да се хабя да пиша,ама май виждам някакви наченки на оздравяване тук в БДЖ: на първо място почнаха да плащат редовно,на второ усетиха се и върнаха на поста му човека,който наистина разбира от железници - Стефчо Събчев,макар,че го бяха нарочили пак по партийни съображения/не е от техните/ да го махат до дупка.Че той не е от никои,няма значение,че го може и разбира от управление,това също, до вчера нямаше значение за тях,управляващите.А,че той става и не е корумпиран,също не е от значение за тях.Дай Боже,да са се вразумили и да го оставят да работи,тогава наистина ще имаме нормална железница от европейски тип!И накрая за администрацията: без такава не може,но....да е работеща!А работеща е тази администрация,която си слуша шефа и работи! Къде е тя в България?! Справка - НАП!!! Най гадните и най безпардонните служители на вездесъщата администрация са тук! Мисллят се за недосегаеми! А и в ППП Г.Оряховица към БДЖ - Зам.Директор финанси - чудо невиждано!Е с тези не става!!!Ама има зад гърба им от ония в партиите!
цитирай
7. анонимен - СЖБ
05.05.2010 12:32
Акациев (Събчев), като си толкова знаещ и можещ и беше директор, защо тогава не се противопостави на кражбите на Монов, вместо сега да се правиш на герой?
цитирай
8. анонимен - СЖБ/ БКП/.к./т.с./
05.05.2010 23:48
Ха ха,те тея от СЖБ можели и да пишат,не само да пият и да говорят,говорят.....брях,брях,има напредък...Ами вие де бяхте като Монов крадеше според Вас а?! Или ядохте и пихте от софрата голяма,оставихте железничарите от края на ноември до Коледа на един аванс?! Тука се плюе по синдикална линия!И с право се плюе,защото и Бойко ви се подигра в очите: "Като искате стачки - айде в Гърция" ! Ха ха мноо го е страх от вас а?!
цитирай
Търсене