Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.01.2010 09:33 - Злополучно пътуване от Варна до София
Автор: rail Категория: Други   
Прочетен: 6206 Коментари: 7 Гласове:
1

Последна промяна: 28.01.2010 10:25


Представяме ви в оригинал писмото на Цветелина Петрова, получено на имейл адреса на Блогът за железници (rail.blog@abv.bg).

Видях блога и ви изпращам това писмо, но още съм прекалено потресена от преживяното, за да го опиша адекватно. Предварително ме извинете!

Аз не зная как държавата отпуска бюджета за железници, но е невъзможно парите да не са достатъчни за поддръжка на машините и едновременно с това да няма и за заплати. Това означава, че нещо не е наред в менажирането на тази фирма. Как може по цял свят ЖП транспорта да е най-използван, а тук всички да бягат като дяволи от тамян като чуят за БДЖ?

Персонала е неучтив (разбираемо е -изтръпнали са от студ или са пияни, за да не усещат студа), на същия този персонал му липсват баджове с имената дори.
Абсурдно е първа и втора класа да се различават само по броя седалки и цвета на тапицерията. Абсурдно е да превозваш пътници по линия за 8 часа, посред зима и да няма възможност да предлагаш топли напитки и някакъв бюфет.

Аз, личносъм омерзена от това, че си платих за първа класа и се возих във втора,от това, че първа класа приличаше на влакче на ужасите, от това, че навсичко отгоре си платих, за да преживея този кошмар.

Като следствие,никой дори и не повдигна въпроса да ми бъде възстановена разликата между билет за първа и втора класа. Не, че с тази разлика ще забогатее някой или ще обеднее друг, но принципа е да си плащаш за нещо, което си използвал, а БДЖ се оказва, че дори и не предлага такава (първокласна) услуга!

Прекалих с възклицателните, но това е защото темата ме кара да се чуствам зле. Не е човешко да се подлагат европейци на такива нечовешки условия, дори и българи е нечовешко да се подлагат на това.

Убедена съм, че министърът не е толкова незрящ и неинформиран за положението в БДЖ и съм убедена, че както този преди него и както този след него пак няма да направи нищо, а само г-н Борисов ще разказва как,за да спаси железниците неговият транспортен министър се е качил да кара влак или е отишъл да сменя релси по еди-кое-си трасе.

Прикачвам всички снимки, които направих, включително на билета, в този злополучен влак. Датата на снимките е грешна, но няма нищо сгрешено в кадъра - това е първа класа на влак 2626 от 22:30 направление Варна - София на 22.01.2010 на Български Държавни железници.
  image    image  image  image  image


Тагове:   оплакване,


Гласувай:
1



1. анонимен - Коментар
28.01.2010 12:07
Ужас, като гледам замръзналите прозорци представям си каква е била температурата в мотрисата. Боже Доведиме Жив!
цитирай
2. анонимен - уточнение
28.01.2010 12:53
Като не познаваш вида на вагоните по снимките поне не ги уточнявай.Направо е срамота.Това не е мотриса ами обикновен В вагон.
цитирай
3. анонимен - Пурко
29.01.2010 03:47
Здравейте колеги! Всички знаем какви ни са вагоните,но другото е интересно според мен.Виждаме снега и да си представим студа.В този студ ние обикновените служители сме си на служебните места.Вижда се ясно при какви условия работим и как ни бавят заплатите.Разбира се госпожата си е права в писаното за което се извенявам от името на ръководството.Подобен студ е както във вагоните,така и в локомотивите,особено маневрените.Стари са и сме далеч от стандартите на Европа.Гледам ТВ и се чудя как ще я караме до 65 г.Къде са синдикатите? Някои тука беше споменал за определен закон именно за пенсионирването.Не ми се мисли какво ще стане.Все някаде и някога ще ни отстранят,ако не на медицински,то на психопрегледите,но до 65 г не виждам как ще издържим.Нестига,че бавят парите ни,ами сега и това.Много сме разделени,че да правим нови съюзи.Аз така мисля,може и да греша.Изкажете си мнението колеги!
цитирай
4. анонимен - Госпожата е напълно права. Плаща си ...
01.02.2010 11:06
Госпожата е напълно права.Плаща си и иска да се вози удобно. друг е въпроса защо не е избрала алтернативен транспорт?/непроходими пътища,по-евтино и т.н./Така е в България каквато ни е страната такова ни е БДЖ-то.
цитирай
5. анонимен - Кошмарът е не само за пътниците - бедежеец
02.02.2010 13:41
Права сте госпожо!Разликата между нас,които Ви обслужваме и Вас,които пътувате е в това,че Вие си плащате за тази снежна приказка във влака,но идва вашата гара и слизате,а ние продължаваме така месец след месец.И за това удоволствие би следвало да ни плащат поне редовно мизерните заплати,ама те и това не правят и ако Вие имате правото да се откажете да пътувате с влак ние не можем,защото вече над 20г.работим тук и ако нещо го правим добре е това да правим железници от нищото!!!А за министрите не ми се говори,то и сегашния горкия даде едни обещания,че ще ни плати всичко до края на годината а на Коледа децата ми останаха без подаръци...една тъжна Коледа,но има Господ и знам че за това ще има изкупление.И
ето днес е 02.02.2010г. и ние пак сме без заплатите за декември! Де е Бойко де е Брюксел?!
цитирай
6. varg1 - Страхотен влак
08.03.2010 21:37
ако се бях качил аз щях да го използвам за някой мой филм на ужасите и ако щях да спечеля пари от него щях да си купя един стар влак и да се кефя
цитирай
7. анонимен - А защо не пътувахте с автобус?
08.09.2010 15:19
А?
ЗАЩО?!?

Да ви отговоря ли - защото през тези студове и снегове автобуси не се движеха... Не се движеше нищо освен влаковете!
цитирай
Търсене