Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.01.2010 22:20 - Какво би ме накарало да пътувам с влак
Автор: rail Категория: Други   
Прочетен: 6223 Коментари: 8 Гласове:
4

Последна промяна: 25.01.2010 22:06


Представяме ви в оригинал писмото на Ася Велева, получено на имейл адреса на Блогът за железници (rail.blog@abv.bg)

Видях линк за блога в коментарите на Капитал и сега ви пиша какво мисля за БДЖ като един често пътуващ човек, но използващ БДЖ само в много краен случай.

Скоро четох, че БДЖ ще продава билети в нета. Въпреки, че съм по цял ден пред  компютъра за мен купуването на билети през нета не е най-важното. Големото удобство ще е да си купя билета като се кача във влака, но не на двойна цена, както е само в у нас, защото ще си спестя време за висене по касите или ровене в сайта на БДЖ.

Второто нещо, което ще ме накара да пътувам с влак е да имам интернет във вагона и контакт за 220 волта за лаптопа. За сведение на БДЖ има технологии които позволяват да се използва жицата за захранването на локомотива за пренасяне на интернет.

Третото е да не се клатят толкова много вагонните като наберат скорост и да са малко по-безшумни.




Гласувай:
4



1. анонимен - Пурко
09.01.2010 05:00
За продажбите на билети съм съгласен,това е наистина удобно и да е на реални цени.Що се отнася за интернет,мисля,че нестава.Безумие ще е да има 220в по всички купета.Те сега се палят незнаино как,а ако има жица с 220в мъка ще ми е.Лаптопите си имат батерий които издържат по 3-4 часа.Да си представим,че на всяка седалка има контакт с 220в.Всеки ли има лаптоп? Ще се качи някои и ще започне да си пече филийки,друг наденички,направо ще стане циганска работа.За третото.И то неможе да се избегне засега.Просто трябват парички за нови вагони и за нов тип релсов път,пък и за нови локомотиви.Много сме далеч от всичките тези неща.То не са ни изплатили ноемврийските заплати все още,така че да слезем на земята и да гледаме българските си неволи и тъпотий.
цитирай
2. анонимен - За БДЖ - Трендафил Акациев
10.01.2010 13:07
Пурко,много си прав,колега!От това по лесно,което ти си написал,просто не може да се повтори,така,че и обикновения клиент на БДЖ да го разбере!Браво!А относно захранването с 220 волта,мисля,че може да стане,така както е в нормалната част на ЕС - на определени места има седалки с маса,където има контакт за захранване,примерно на две места във вагон,то там са преобладаващо безкупейни вагони.И.ако това стане и тук,е много просто,теззи,които искат да ползват лаптоп просто заявяват това на касата и готово - дават им се места с масичка и напрежение в контакта.А това,че в България билетите се издават по прословутата таблица 4 от Тарифата за превоз на пътници е просто поредната наша глупост,съгласен съм,че може да има известен процент оскъпяване,ако пътника не си е купил билет от касата,ама чак пък толкова,да го третираш като престъпник и нарушител не бива!!!Друг е въпроса когато се укрива - тогава може да се приложи и по висока санкция.Ама то за това се иска мозък и смели,агресивни пазарни решения,ама сега кой да ги вземе?Тия ли,които с наглостта си от 28 декември държат служителите си на по един аванс?! С тия няма да стане!!!Лошото е,че ги назначават пак като комунистите по партийна линия - гербер ли си печелиш,ако не айде навън! Пример - Събчев от един добър управител и ръководител го махнаха и точка,сега им сърбаме попарата на тея новите да стоим без пари и да гладуват семейставата ни,ама Събчев не им е удобен и не може да бъде,той в корупционни схеми не влиза,не е послушен и не се съгласява на геноцид срещу българския железничар,защото от долу нагоре е вървял,не е парашутист.Така,че търпение му е майката,все един ден може би и тук ще се променят нещата,ама не знам ние живи ли ще сме?
цитирай
3. анонимен - за влаковете...
11.01.2010 11:22
Мога да кажа че, госпожата е изключително права и парадокса е в това, че е права като клиент! Мисля че е несериозно да се говори за риск от запалване на вагоните от високото напрежение, ако съвестта и отговорността на хората отговарящи за това са безупречни. Разбира се и с необходимата мотивация. Но ако се вслушаме в думите на тази дама ще разберем две от многото причини за слабия интерес към пътуването с влак. А тези причини са важни за железницата, те са регулатор на търсенето в предлаганата от БДЖ услуга, превоз на пътници. Но, мисля че само нови вагони и услуги няма да са достатъчни за привличането на кленти, също и мисленето на хората, всички от жепееца до клиента трябва да се промени. Е това е пробле вече....
цитирай
4. анонимен - да живеят железниците
11.01.2010 13:12
Независимо от състоянието и цените аз винаги пътувам с влак. Така съм свикнал, така е в цяла Европа, така ми е удобно, така пътувам всеки ден, макар и в друга държава.
Освен това съм българин и искам плащам заплатите на всички, които работят за българските БДЖ. Не желая да плащам на ДПСарски фирми, които имат съмнителни автобуси и укриват данъци. В техните бараки се пуши, шЕфьорите говорят на турски.
Времето за пътуване с автобус често надвишава това с влак.
Успех и здраве на всички железничари!
Бай Стоян, УК
цитирай
5. анонимен - За железниците
12.01.2010 17:05
За съжаление в България това е невъзможно ,нашата железница е предимно за превоз на бедни и социално слаби хора ..!! Пенсионери ,ученици ,студенти и голяма част от ромското население !!Е,има и любители и главно ...Железничари !!!Баровци ,депутати и т.н. ние не возим ,и затова сме и в окаяно състояние ...!Може ,много да се каже и пише ,но външен на железницата човек трудно ще го разбере ,затова спирам...! За сведение само /На госпожата ,или госпожица/ в нито един локомотив в България няма тоалетна....!!!!????? Пожелавам ЗДРАВЕ и бодри мисли на колегите от Железницата /Разделена на сто структори../ !!!
цитирай
6. анонимен - жепеец
14.01.2010 08:53
Господа отговарящи за блога, не изхвърляйте неудобните Ви мнения. Нали претендирате за независимост. Конкретно - бях си дал мнението за г-н Събчев , но явно на някой не е харесало - съжалявам . . .
цитирай
7. rail - Правила за коментиране и модериране
14.01.2010 14:49
анонимен написа:
Господа отговарящи за блога, не изхвърляйте неудобните Ви мнения. Нали претендирате за независимост. Конкретно - бях си дал мнението за г-н Събчев , но явно на някой не е харесало - съжалявам . . .

За нас няма неудобни мнения! Едно денонощие след като се публикуват мненията, които не са по съответната тема биват премахвани.
БЖ не толерира:
- нецензурни или вулгарни изрази, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа
- призиви към расова дискриминация, етническа и религиозна нетърпимост, сексуална дискриминация или насилие
- обидни описания на физически, интелектуални или морални качества на конкретни личности.
цитирай
8. анонимен - жепеец
14.01.2010 15:58
Господа от блога , не знаех, че може да се изпращат само хвалебствия и положителни мнения за конкретни личности свързани с темата. Моля Ви, публикувайте правилата на Вашия блог.....
цитирай
Търсене