Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.10.2009 12:44 - Едно пътуване от Пловдив до Димитровград
Автор: rail Категория: Други   
Прочетен: 6471 Коментари: 6 Гласове:
2

Последна промяна: 02.11.2009 20:05


Представяме ви писмото на Краси Гюлмезов, получено на имейл адреса на Блогът за железници (rail.blog@abv.bg).

Здравейте. Казвам се Краси Гюлмезов и от известно време следя вашия блог и бях провокиран да ви пиша. Вчера ми се наложи да пътувам от град Пловдив за град Димитровград със пътническият влак, който е в 17:12 минути от гара Пловдив. Няколко нередности ми направиха впечатление и бих искал да ги споделя. Първата е свързана с подлеза - наистина има и развитие с боклука, но това което видях аз бяха пълни кофи за боклук, до тях поставени абсолютно неестетично още няколко кашона, които също бяха пълни и около тях отново имаше, макар и по-малко от това на снимките боклуци. Правете си изводите ! Качих се перона (4-ти) към 16:30, тъй като ми казаха, че в петък този влак е много пълен и има голяма борба за места. Излишно е да споменавам, че се наложи да си разтварям чадъра на стлбите за перона, тъй като таванът не просто течеше, а направо шуртеше, а на места капеше върху парапета и пръскаше отстрани хората, макар и с чадъри. Качвайки се на перона видях, че влакът го няма, а има някаква композиция съвсем в края в западна посока на гарата, като 2 от трите й вагона бяха вече извън перонното развитие на гарата (ако мога така да се изразя). Имаше към 20-30 човека, които мръзнеха и други, които вървяха очевидно към вагоните, защото знаят изглежда, че влакът се пълни и докато го композират може и да останат прави в него. После видях, че и кондукторът се запъти и реших, че явно БДЖ е решило, че трябва да се поразходим сериозно преди да се качим на влакът. Извървях и аз тези 100 или 200 метра и се качих във влака. Някъде към 16:45 някаква машина бутна отзад влака, въпреки, че имаше хора, които се качват/слизат и за малко да стане инцидент дори. Избутаха ни на перона в определения час (не знам какво пречеше по-рано, при положение, че хора има да се качват от 16:05 когато пристига влакът от София). Качих се и зарадвах, че седнах, но ми стана мъчно за възрастните хора, които ежедневно пътуват и нямаше места за всички...Някъде към 17ч целия влак изпадна в пушеци, както в едновремешните вагони, когато пускаха парното, ама миршеше страшно на изгоряло масло и немалко хора слезнаха - не знам от страх или просто, защото не се дишаше. Стана ясно (между хората, не, че някой е обяснявал от БДЖ), че това било парното и така пушело и миришело, независимо от "модерните вагони" , макар и на над 30 години от Германия до колкото разбрах. В крайна сметка, препълни, опушени и с кърпа на уста от миризмата на изгоряло масло, мокри от шуртящия подлез, изморени от дългата разходка със сакове до влака, изнервени от борбата за места и не на последно място погнусени от преливащите с боклуци кофи с боклук в подлеза - потеглихме към Димитровград. Нищо интересно до там (мисля, че преди това достатъчно преживяхме), но пък ми стана интересно като някой обясняваше, че влакът върви по чисто нова линия за 200 км/ч, но си движи с между 25 и 60 км/ч (на око прецених, че са толкова). Дано скоро поне да се движи с едно 100 км/ч, та да компенсира всичките неприятни преживявания за които разказах по-горе !



Гласувай:
2



1. анонимен - щом си толкова критичен и капризен ...
31.10.2009 16:05
щом си толкова критичен и капризен защо не се качи на : колата, такси, автобус ? аман от мърморковци
цитирай
2. анонимен - От Автора
31.10.2009 20:42
Аз съм К. Гюлмезов.

Значи да сме безкритични към БДЖ, така ли ? Така никога няма да има развитие. Може би пътувах и с автобус същия ден от Пловдив към Асеновград и имах 2 пъти по-неприятни преживявания, но не е тук мястото, за да ги споделя, а е жп блог. Потърси в някой автоблог, където вероятно съм споделил доста по-остри критики по отношение на автобусния транспорт.

Пък и смятам, че на подобни места трябва да се пишат тези критики, за да се изправят до колкото може проблемите. Смятам, че за всички е ясно, че положението не е розово, за да обикаляме по блоговете и да хвалим железницата. Много неща има за доизпипване и поздравявам авторите на този блог, че се дава възможност и ние редовите пътници да помогнем с това.
цитирай
3. анонимен - hahahahahahahahahaha
31.10.2009 21:01
Като дивия запад е бил човекът.А за скороста,може да е била и 200км\ч.В колата как не се усеща скороста така е и тука.
цитирай
4. анонимен - Петър Делчев
05.11.2009 11:21
Поздравявам автора, че е дръзнал да напише тези неща. Аз също пътувам често с този влак за Димитровград и мога да потвърдя на 100 % за тези нередности ! Дано някой направи нещо по въпроса. И не знам така ли не разбраха, че са малко вагоните за този влак, както и за следващия ! Защо трябва да се тъпчем - нима малко търпим от тези ремонти и орязано движение ?
цитирай
5. анонимен - Първомайци също сме потърпевши
05.11.2009 12:53
Искам да кажа, че съм от Първомай и целия град пътуваме всеки ден с влак до Пловдив и напълно съм съгласен с тези неща, които пишете. Дано най-сетне да я направят тая линия и да пътуваме за 15 мин до Пловдив както ни обещаха: "Трай бабо за хубост" !!!
цитирай
6. анонимен - Краси Гюлмезов
16.11.2009 00:15
Не, но имам общо с Мелодия на годината. Затова и БДЖ е на тоя хал.
цитирай
Търсене