Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.09.2009 18:39 - Размисли на един жп служител
Автор: rail Категория: Други   
Прочетен: 4676 Коментари: 7 Гласове:
1

Последна промяна: 29.10.2009 10:57


Представяме ви в пълен оригинал писмо от Мария Иванова получено на имейл адреса на Блогът за железници (rail.blog@abv.bg).

Добро утро,
Предполагам, че едва ли ще публикувате писмото ми, но съм длъжна да ви го изпратя. Не крия, работя на ръководна позиция в БДЖ . Особено чувствителна съм по темите тук и на всичко отгоре ми е писнало от тъпотиите на директори и колеги. Всички те си мислят, че хората са длъжни да търпят безобразията ни, защото сме единствен избор за евтино пътуване. Още по-тъжното е, че  в интернет постоянно се натъквам на оплаквания от услугите на БДЖ. Срамувам се!
Напишете в Google "БДЖ оплаквания" и ще намерите десетки форуми, блогове и какво ли още не, където може да прочетете какви ли не негативни истории за пътуване с националния превозвач, от някои дори извира отмъстителен садизъм, до такава степен сме предизвикали хората с услугите си. Замислете се само към кого е този садизъм, определено не e към директора ни. Той почти не се вози с влак, има служебна кола.
Това отношение е към болното и обезумяло "същество" БДЖ, изхвърлено години наред  в задния двор на държавата, едва дишащо и изпълнено със стари, смачкани, демотивирани и неграмотни служители, неспособни да оцелеят другаде освен в Системата - така казваме на БДЖ, когато си говорим сред колеги.
Ако напишете пак в Google  "БДЖ похвали", няма да намерите нито едно мнение на пътуващите. Странно, защо ли? Хората не пишат за доброто обслужване, те знаят, че то е даденост и че пътниците го заслужават по подразбиране, защото са клиенти.
Мисля си, че сте прави , но ако билета ви от Варна до София струва 40 лв, за да има възможност от тези пари да се заделят за нови вагони, да се наеме  качествен и мотивиран за работа персонал, а не сегашните застаряващи алкохолици, неудачници или крадци на дребно.
С уважение,
М.И.
 



Гласувай:
1



1. анонимен - Петър Делчев
18.09.2009 23:06
Много от нещата, които мисля за железницата са казани в това писмо. Нямам какво да добавя за момента.
цитирай
2. анонимен - zeleznica
19.09.2009 15:23
госпожо Иванова :С какво ще мотивирате новия образован и качествен персонал,с 400 лв ли или с потупване по рамото?.Смея да твърдя,че съм един от малкото образовани работници и до сега невиждам нещо да ме мотивира за работа в системата.Може и да съм малко по образован от вас незнам.Тези работници за които говорите,точно системата ги направи такива каквито са.А вие как оцелявате интересно ми е,може би работите на още 3 места и спечелили с честен конкурс мястото ,което заемате.
цитирай
3. анонимен - БДЖ
21.09.2009 18:54
каквото и да се напише на всеки трябва да е ясно че от 20 години БДЖ се очерта като една голяма семейна фирма. Парадокса е че фирмата с най-голям персонал не е имала обяви за свободни работни места в обичайните сайтове. Единствения критерий за начначение е кой на кого е човек и е задължително да не изпъква много та току виж засенчил началника над него и би го изместил.
Така че уважаема госпожо Иванова при този мениджмънт и подход това което сте написали за сега е в сферата на мечтите.
Е сега ново правителство...нов късмет...така че ще видим какво ще се случи.
Поздрави
цитирай
4. mitternacht - ...
22.09.2009 00:48
и постинга и коментарите са истина.Няма какво повече да се добави, и все пак-по тая тема може да се говори с часове.
цитирай
5. анонимен - железничар
07.10.2009 12:02
Г-жо Иванова това за персонала ме обиди.Вие дори не знаете с какъв персонал разполага БДЖ.Основна част от лок. машинисти са инженери.Не от ПЖИ а допълнително завършили.Много от нас (включително и аз) сме завършили икономически специалности-висше образование.Когато се отвори някакво място за ръководен персонал,дори за обикновен счетоводител се вземат хора извън системата.Хора които не правят разлика между влак и локомотив.Ако през годините бяхте потърсили кадри за дадени позиции от системата сега нямаше да се налагат съкращения.
цитирай
6. анонимен - BOGE
24.11.2009 16:59
OT4ETVART BEK RABOTIA B BDG ITO4NO KRADCITE NA EDRO OT VISOKO RAZPILIAXA FIRMATA
цитирай
7. antikdji - Защо????!!!!
18.01.2010 12:42
" определено не e към директора ни. Той почти не се вози с влак, има служебна кола"

Мисля ,че трябва и той както и вие по често да се "ВОЗИ" на ВЛАК отколкото на "СЛУЖЕБНАТА"си кола...????Как иначе ще разбере колко му е "ПРОСТ" персонала и колко са му проблемите! Ако ли не ,нищо добро не чака железницата...!!!!
цитирай
Търсене