Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.09.2009 20:07 - Оn-line информация в реално време за влаковете на Централна гара София
Автор: rail Категория: Други   
Прочетен: 10291 Коментари: 6 Гласове:
2

Последна промяна: 29.10.2009 10:56


От страницата на Изпълнителна агенция "Железопътна администрация" научаваме, че  благодарение на нейни служители от днес в интернет вече можа да намерим информация в реално време за движението на пътническите влакове от и за Централна гара София.

Системата позволява  да се информираме в реално време  за движението и закъсненията на
пристигащите и заминаващите влакове. Тя ще бъде особено полезна на планиращите пътувания и посрещачите на гара София, в случаи на промяна на движението по разписание породено от аварии или други непланирани събития. Предоставена е  и възможност да се проследи историята на закъсненията и коловозите на пристигане и заминаване на влаковете по дати. Планирано е системата да бъде монтирана и в други български гари.

Екипът на БЖ







Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - Скоро и в други гари
18.09.2009 21:02
Много хубава придобивка ! Скоро да очакваме и в други гари !
цитирай
2. анонимен - не съм впечатлен
18.09.2009 21:19
Като цяло идеята е добра, но не доумявам защо не са успели да я въведат във всички гари. Технологията не е нищо сложно - проста база данни, а имайки предвид, че данните се вкарват ръчно (все пак трябва да излезнат на таблата в гарата), не виждам какъв е проблема това да го има одавна (да не говорим, че е адски ефтино). Вижте сайта на БДЖ - професионално направен, много добър, а да се добави тази малка услуга нямаше да струва нищо. Дано поне да не са хвърлили повече пари отколкото би струвало (а ако бяха студенти щеше да е и безплатно)
цитирай
3. анонимен - Първата крачка
18.09.2009 21:26
Важна е първата крачка и трябва да я признаем, ако ще да е закъсняла с години...

Трябва също на страницата на БДЖ да има ВИДЕН линк (връзка) към тази информационна система.

Само остава да се надяваме да я видим във всички гари и просто с едно меню на същия сайт да си избираме гарите...:) Ех, мечтии...:)
цитирай
4. анонимен - Мехмед Чападжиев
18.09.2009 21:33
Това наистина е добра придобивка за хора като мен, които редовно използват жп транспорт, а също така и интернет. Но гара София не е единствената гара в България....Да не го забравяме !
цитирай
5. анонимен - 8ieo
18.09.2009 21:52
Мехмед - прав си. И аз използвам много жп транспорт, въпреки, че няма в родния ми край, но често пътувам по южните линии, но за съжаление тази придобивка за София няма как да я използвам :(
цитирай
6. fred13 - електронни информационни табла в жп. гари
19.11.2009 14:08
Въпрос:
Защо в гарита Враца и Мездра ,когато влака е закъснял информацията изчезва от таблото в часа на заминаване по разписание въпреки ,че влака още не е пристигнал ?

Може би някои не си гледа работата или няма кои да види !

цитирай
Търсене